Як привітати нового співробітника у колективі

21.06.2024 14:38

Як привітати нового співробітника у колективіТе, як новачка зустрічає керівництво та колектив у його перший робочий день, багато в чому впливає на його враження про команду та майбутню трудову діяльність у ній. Тому сьогодні багато керівників або HR-менеджерів замислюються про те, як привітати нового співробітника в колективі.

Навіть якщо ви прийняли в команду дуже кваліфікованого працівника, йому все одно потрібен певний час, щоб вникнути у свої обов'язки та завдання, «влитися» в колектив та почати реалізовувати свій потенціал. Для цього існує так званий онбордінг — практика адаптації персоналу, яка включає як формальні, так і неформальні процедури, пов'язані з прийомом на роботу.

Привітання новачка на робочому місці - важлива частина онбордінгу, що допомагає формуванню позитивної та продуктивної культури на робочому місці. Способи привітання бувають різними.

Наприклад, у багатьох компаніях прийнято практику написання вітальних листів новим співробітникам. Зазвичай у таких листах автори вітають новачків із вступом до колективу, висловлюють радість щодо приєднання до команди, а заразом інформують про те, як проходитиме перший день або кілька днів на робочому місці, дають контакти наставника тощо.

Це зручно для великих компаній, де працюють сотні та тисячі людей, а ось маленьким колективам всього з десятка-двох працівників можна обійтися і неформальним усним вітанням. Як правило, під час вітання новачок відразу й знайомиться з майбутніми колегами, дізнається, хто допомагатиме йому освоюватися на робочому місці, та отримує перші інструкції щодо виконання своєї роботи.

У деяких колективах просто вітанням не обмежуються, а влаштовують невелику каву-брейк або ланч, щоб знайомство з новачком пройшло в більш невимушеній обстановці. Буває навіть так, що новим співробітникам вручають якісь вітальні набори, скажімо, з корпоративним мерчем чи сертифікатом на продукцію компанії. Ось тільки хоч би яким був ваш варіант привітання нового співробітника, спочатку переконайтеся, що для роботи новачка є все необхідне, інакше приступити до виконання своїх обов'язків йому буде важкувато.

Так, заздалегідь зверніть увагу на підготовку робочого місця для нового співробітника. Якщо, наприклад, йдеться про офісну роботу, то новачкові необхідно не просто виділити стіл і стілець, комп'ютер і необхідну оргтехніку, а й переконатися, що все повністю налаштоване і готове до використання, інакше співробітнику доведеться «вбити» чи не весь перший робочий день на спроби розібратися у всьому.

Подбайте про те, щоб новий співробітник ще до початку роботи мав можливість ознайомитися з особливостями робочого розкладу, корпоративної культури. Якщо вирішуєте вручати новачкові вітальний набір (welcome kit, welcome pack, welcome box), то подумайте про те, що саме в нього покладете. Наприклад, це може бути список правил та інструкцій, перепустка на робоче місце, канцелярія, фірмовий одяг або аксесуари, кумедний кухоль, кава та солодощі до неї тощо.

Успішна інтеграція нового співробітника до робочого колективу сприяє його якнайшвидшій професійній адаптації та підвищенню продуктивності. І перша зустріч з керівником та командою грає в такій інтеграції величезну роль. Формат її проведення залежатиме від особливостей діяльності компанії та корпоративної культури, що склалася, але в будь-якому випадку її головним змістом буде «Ласкаво просимо до команди!»

Що ж саме можна сказати для привітання новачка на такій зустрічі? Ось кілька варіантів привітань нових співробітників у прозі для керівника та для колег.

***
Ласкаво просимо до нашого колективу! Ми раді бачити вас серед нас і впевнені, що ваша присутність стане важливим внеском у нашу спільну справу.

***
Вітаємо вас у нашій команді! Сподіваємося, що вам буде комфортно працювати з нами, і ми досягнемо багатьох успіхів разом.

***
З радістю вітаю вас у нашому офісі! Впевнений, що ваша професійна майстерність та енергія нададуть нового імпульсу нашим проектам.

***
Ласкаво просимо на борт! Ми цінуємо ваш вибір та віримо, що разом ми зможемо досягти значних висот.

***
Привіт і ласкаво просимо! Ваше приєднання до нашої команди – це важливий крок, і ми раді розділити з вами всі майбутні успіхи.

***
Радий вітати вас у нашій компанії! Ваші навички та досвід безумовно збагатять наш колектив, і ми з нетерпінням чекаємо на спільну роботу.

***
Вітаю вас у нашій дружній команді! Сподіваюся, що робота у нас принесе вам багато цікавих викликів та можливостей для зростання.

***
Ласкаво просимо до нашого колективу професіоналів! Ми впевнені, що ваш вклад буде значним, і бажаємо вам успішного старту та приємної роботи.

***
Вітаю вас у нашій компанії! Радий бачити вас серед нас і вірю, що ми зможемо досягти великих результатів.

***
Привіт і ласкаво просимо! Бажаємо вам продуктивної та успішної роботи у нашому колективі. Ми завжди готові підтримати та допомогти вам адаптуватися.

***
Ласкаво просимо до нашого колективу! Раді бачити нового члена команди та сподіваємось на плідну співпрацю.

***
Вітаємо Вас у нашій компанії! Ми всі тут одна велика родина і з нетерпінням чекаємо на можливість попрацювати разом.

***
Раді бачити вас серед нас! Сподіваємося, що ви швидко освоїтеся та відчуєте себе як удома.

***
Вітання! Ласкаво просимо на борт! Якщо будуть питання чи потрібна допомога, не соромтеся звертатися.

***
Привіт і ласкаво просимо! Дуже раді, що ви приєдналися до нас. Бажаємо вам легкого старту та багато успіхів!

***
Вітаємо нового колегу! Впевнені, що ваша енергія та знання стануть чудовим доповненням до нашої команди.

***
Ласкаво просимо до нашої дружної команди! Тут завжди раді новим людям та свіжим ідеям.

***
Вітаємо вас у нашій компанії! Бажаємо вам удачі та сподіваємося, що вам сподобається працювати з нами.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7836