Що можна зробити зі старими картонними коробками

10.11.2022 16:17

Що можна зробити зі старими картонними коробкамиЯкщо з тих чи інших причин у вас вдома назбиралися старі непотрібні картонні коробки, не поспішайте їх викидати. Адже вони послужать чудовим матеріалом для створення різних потрібних у господарстві речей або, наприклад, дитячих іграшок. Про те, що можна зробити з картонними коробками, розповімо вам докладніше.

Насамперед старі картонні коробки можна використовувати у якості контейнерів та органайзерів для зберігання практично чого завгодно. Це найлегше й найочевидніше рішення, але якщо просто взяти коробку і скласти в неї різні дрібниці, виглядатиме така композиція навряд чи красиво.

Отже коробку можна якось декорувати й «замаскувати». Наприклад, її можна обклеїти декоративним папером або пофарбувати, можна обклеїти залишками шпалер, непотрібними клаптями тканини, бамбуковими серветками (килимками). Всередину коробки можна помістити чохол із тканини, який можна буде за необхідності прати.

Якщо взяти кілька однакових коробок і оформити їх у єдиному стилі, можна надалі розмістити їх на стелажі замість ящиків. Особливо вдалим таке рішення може стати для дитячої, на кожну коробку можна буде наклеїти емблему, що символізує вміст, щоби дитині легше було шукати, де які іграшки.

Для чого ще знадобляться старі картонні коробки? Для виготовлення настільного органайзера-папки для різних документів, блокнотів, журналів тощо. Одну коробку (помісніше) візьміть як основу, а з іншої виріжте смужки, що слугуватимуть перегородками для розділення коробки на відсіки. Обклейте всі деталі декоративним папером, тканиною чи залишками шпалер.

Якщо виявити кмітливість та творчі здібності, то непотрібну картонну коробку можна перетворити на декоративний світильник-нічник. Для цього достатньо намалювати на бічних стінках будь-який візерунок за бажанням, а потім вирізати за допомогою гострого канцелярського ножа. Коробку можна пофарбувати або декорувати іншим способом. Готовим картонним «абажуром» можна тепер накрити світильник або електронну свічку. Також всередину можна помістити світлодіодну гірлянду.

Старі картонні коробки відкривають просто величезний простір для виготовлення дитячих іграшок. Наприклад, з різномастних коробок ви завжди можете спорудити ляльковий будиночок, будиночок для дитини, іграшкову машину, літак або паровоз, іграшкову плиту або пральну машинку, іграшковий комод, диван, ліжко та взагалі практично все, що завгодно.

Часто дітям досить навіть досить умовної подібності з оригінальними предметами, так що не бійтеся, якщо іграшки будуть непоказними й очевидно саморобними. Якщо діти вже досить дорослі, займіться переробкою картонних коробок разом, що принесе подвійну користь: ви не тільки весело проведете час і створите щось своїми руками, але й покажете дитині, як можна вдихнути друге життя в непотрібні речі.

Зробити декор для інтер’єру — ще один спосіб застосувати з користю картонні коробки. Тут взагалі немає жодних обмежень для фантазії, і можна зробити хоч настінне панно, хоч інтер’єрну фігурку, хоч гірлянду, хоч будь-який інший виріб, де для основи чи декору знадобиться картон.

Особливо цікаво робити декор із коробок до якогось свята, наприклад, до Нового року. З картонних коробок можна отримати, скажімо, відмінні стилізовані ялинки, «містечко» із зимових будиночків і навіть фальш-камін. Звісно, над каміном доведеться довгенько попрацювати, але він може вийти настільки схожим на реальний, що ніхто навіть не здогадається про реальний матеріал для його виготовлення.

Все ще не вистачає цікавих ідей? Тоді як щодо справжніх меблів із картонних коробок? Так, таке теж можливо, щоправда, коробок (і клею) знадобиться багато, а робота займе не годину й не дві, але справжніх шанувальників переробок то не зупинить. Тому якщо не боїтеся труднощів, можете спробувати свої сили у виготовленні власних картонних меблів, які, до речі, бувають цілком міцними і стійкими.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7385