Новорічна сімейна фотосесія: як підготуватись?

19.12.2022 16:04

Новорічна сімейна фотосесія: як підготуватись?Багато сімей у наші дні мають традицію влаштовувати з нагоди Нового року професійну фотосесію, щоб зафіксувати на пам’ять всіх рідних у красивих образах і у святковому антуражі. Якщо ви вперше вирішили провести таку фотосесію, вам варто знати, як до неї правильно підготуватися. На цей випадок ми зібрали кілька важливих аспектів підготовки до новорічної сімейної фотосесії.

Професійна фотосесія – задоволення безумовно не дешеве, але раз на рік чому б і не дозволити собі зробити кілька по-справжньому гарних знімків, де будуть присутні всі члени сім'ї? Адже це і відмінна пам'ять на довгі роки, і можливість весело провести час усім разом. Зрозуміло, що участь у подібному заході має бути добровільною, інакше результат може не порадувати.

Для успішної професійної новорічної фотосесії крім вашого бажання брати в ній участь потрібно ще кілька основних складових:

  • вибір фотографа;
  • вибір місця зйомки;
  • підготовка образів для фотосесії;
  • підготовка реквізиту.

Про кожен такий пункт поговоримо окремо. Вибирати фотографа для новорічної фотосесії всієї родини, звісно ж, найкраще професійного. Причому дуже бажано, щоб він уже мав досвід подібних зйомок. Зрозуміло, ніхто не забороняє скористатися і послугами фотографа-аматора, якщо такий є в колі ваших близьких, але оцініть можливі ризики: якщо ви докладете чимало зусиль для підготовки і витратите «енну» суму на оренду фотостудії або закупівлю реквізиту, то чи не будете потім шкодувати про свій вибір, дивлячись на результат?

Втім, це справедливо і для професійних фотографів, так що радимо підійти до вибору максимально ретельно й переконатися, що якість і стиль фотографій фахівця, що сподобався вам, дійсно вам підходять.

Наступний момент стосується вибору місця зйомки. Зазвичай для новорічних фотосесій варіантів є всього 2: або ви влаштовуєте зйомку в професійній фотостудії, прикрашеній спеціально до Нового року, або проводите фотосесію на вулиці. Можна ще провести новорічну фотосесію прямо вдома, але це досить рідкісний варіант.

Новорічна фотосесія в професійній фотостудії — найпопулярніше рішення. До Нового року професійні фотостудії готові вже із середини листопада. Тому часто зйомки в них проводяться задовго до 31 грудня. Як правило, у «розкручених» студіях весь час розписаний на тижні вперед, так що якщо хочете зйомку саме в одній із таких студій, плануйте її не менше ніж за 1 місяць до потрібної дати.

Зверніть увагу при виборі фотостудії на умови її роботи, вартість оренди, доступні опції для фотографів та клієнтів. Добре при цьому, якщо в студії є кілька залів чи локацій із різним оформленням, щоб за час фотосесії ви встигли зробити знімки в них.

До речі, зазвичай для класичної сімейної новорічної фотосесії цілком достатньо години. За цей час можна встигнути змінити 2-3 образи та відзняти 2-3 локації. Однак якщо ваша сім'я велика, краще взяти час із невеликим запасом або відзняти фотосесію в 1 образі й лише на 1 локації.

Фотостудії, серед іншого, ще зручні для новорічних фотосесій тим, що там уже є весь необхідний декор і реквізит для отримання чудових тематичних знімків. Вам лише потрібно прийти й попозувати в призначений час, а про все інше подбає персонал студії та обраний вами фотограф.

Втім, якщо на вулиці справді гарна зима, то жодна фотостудія не замінить зйомку на свіжому повітрі. Але підготовка тут важливіша не вдвічі, а навіть утричі. По-перше, вам має бути тепло й комфортно, а значить доведеться подбати про відповідний зимовий одяг для фотосесії.

По-друге, реквізит вам знадобиться свій. Який саме? Залежатиме від ідеї фотосесії, але якщо тематика новорічно-зимова, то реквізит у будь-якому випадку має їй відповідати. Наприклад, вам може стати в нагоді затишний теплий картатий плед, пухнасті шапки й рукавиці, кухлі з гарячим чаєм або кавою, традиційні зимові солодощі, новорічні іграшки та прикраси, санки, бенгальські вогні.

Зрозуміло, дату зйомки не вдасться у випадку з вуличною фотосесією запланувати дуже заздалегідь, оскільки погода взимку іноді може неприємно дивувати. І будь-якої миті все може піти не за планом через раптову бурю або інтенсивну відлигу. Продумайте разом із фотографом запасний план дій на такий випадок.

Для сімейної новорічної фотосесії ретельно продумайте свої образи. Для студій це, як правило, легкий святковий одяг, спеціальні новорічні піжами або різдвяні светри та джинси, а у випадку з вулицею вибір образів звужується до симпатичних пуховиків, шуб або пальто. Але важливо при цьому, щоб одяг усіх членів сім'ї якось поєднувався між собою – за кольорами, фасонами, візерунками, фактурами тощо.

Для жіночої частини сім'ї важливою частиною підготовки є нанесення макіяжу. Зрозуміло, вибір тут може бути будь-яким, але варто пам'ятати, що фотокамера часто трохи «з'їдає» кольори, а тому макіяж мусить бути дещо яскравішим, ніж у звичайному житті. Втім, якщо ви не любите яскравий макіяж, то можна віддати перевагу так званому нюдовому варіанту, коли зберігається максимальна природність рис обличчя, але вирівнюється тон шкіри, красиво укладаються брови й лишень трохи підкреслюються вії тушшю натурального відтінку.

Кілька слів варто сказати ще і про зачіски для дам. Дуже бажано, щоб вони були святковими та відповідали задуму фотосесії. Наприклад, якщо ви хочете зробити фотозйомку в новорічних піжамах, то тут може підійти легка і трохи недбала укладка з великими хвилями, а для зйомки в стилі black tie потрібна більш формальна й урочиста зачіска.

Під час підготовки до новорічної фотосесії неодмінно вивчіть хоча б кілька основних поз для сімейних фото або подумайте, чим саме займатиметеся в кадрі. Звісно, професійний фотограф може підказати вам, як красивіше стати чи сісти, куди повернутись або як нахилити голову, але без вашої активної участі красивих знімків не вийде. Ось кілька найпопулярніших ідей, що можна робити під час зйомки в студії:

  • наряджати ялинку;
  • обмінюватись подарунками, розглядати їх;
  • читати новорічну казку;
  • палити бенгальські вогні;
  • готувати новорічні частування;
  • і просто валятися, дуріти й обійматися від душі.

А ось що можна зробити, якщо знімаєте на вулиці:

  • грати в сніжки;
  • знов-таки нарядити ялинку, але живу - ту, що росте прямо в парку або лісі;
  • покататися на санках, ковзанах, лижах;
  • погрітися гарячим чаєм, какао або кавою;
  • зліпити сніговика;
  • влаштувати зимовий пікнік на природі;
  • відвідати новорічні локації вашого міста.

Не забудьте, що від усієї підготовки до новорічної фотосесії ви не повинні втомитися так, що вже й фотографуватись не захочеться. Тому хоча до справи й потрібно підійти серйозно, не перестарайтеся і обов'язково залиште сили на саму зйомку, щоб вона принесла вам тільки радість і позитивні спогади.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7413