Як зберегти дружбу з парою, що розпалася

02.11.2022 12:32

Як зберегти дружбу з парою, що розпаласяЯкщо ви дружите із закоханою парою, то при їх розставанні ви можете опинитися в складній ситуації, коли вам доведеться або перестати спілкуватися з кимось із них, або спробувати зберегти дружні стосунки. Про те, як зберегти дружбу з парою, що розпалася, мова докладніше піде далі.

Якщо ви якийсь час дружили із закоханою парою, ви напевно звикли сприймати цю пару як одне ціле. Але так трапляється, що закохані з тих чи інших причин розлучаються. Що відбувається з вашою дружбою?

Швидше за все, ви вже не зможете більше разом знаходитися в одній компанії і будете змушені шукати інші варіанти спілкування. А також ви, що дуже ймовірно, зазнаватимете тиск з боку кожного із закоханих, що розлучилися: вони намагатимуться «перетягнути» вас на свій бік і переконати, що дружити потрібно тільки з ними.

Що ж робити вам, якщо ви хочете зберегти дружбу з обома? Ось кілька основних рекомендацій.

Виявіть стійкість і чуйність

Будьте готові, що вам доведеться виявляти чимало терпіння у спілкуванні з колишніми закоханими. І вам не варто приймати чиюсь сторону, а також скаржитися, як вам важко від їхнього розриву.

Повідомте друзям, що вони вам дорогі, хочете продовжувати дружбу й не збираєтеся відмовлятися від жодного з них. Постарайтеся донести цю інформацію до друзів максимально делікатно, не ставте їм ультиматумів, але при цьому не давайте нав’язати собі почуття провини.

Поясніть друзям, що ви завжди готові підтримати їх, підставивши дружнє плече, але не житимете лише їхніми проблемами. У вас має бути власне життя, і як тільки починаєте відчувати, що занадто занурені в турботи про друзів, що розлучилися, кажіть і собі, і їм: «Стоп!».

Дотримуйтесь нейтралітету і мовчіть

Пам'ятайте, що якщо ви хочете зберегти дружбу з обома з пари, що розпалася, вам потрібно дотримуватися нейтралітету і мовчати. Не піддавайтеся спокусі підтакувати скривдженим екс-закоханим, коли вони почнуть вам скаржитися і дуже погано відгукуватися один про одного.

У кожного з них почуття образи рано чи пізно пройде, і на холодну голову вони замисляться: а що, якщо мій друг так само обговорював мене з моєю колишньою другою половинкою, як і я з ним? І, повірте, звинувачувати себе в непривабливій поведінці вони не будуть, а зате вас - запросто.

Складіть графік спілкування

Поки рани від розлучення у ваших друзів ще свіжі, вам точно варто уникати спільних прогулянок чи занять. Спілкуйтеся з кожним окремо, не примушуйте заради вас перебувати на одній території, коли їм цього не хочеться.

Зрозуміло, що якщо вам хотілося б, наприклад, запросити друзів на якесь свято, вам доведеться або зробити вибір на користь одного з них, або попросити колишніх закоханих прийти по черзі: звісно, що це не те, про що вони і ви мріяли, але вам усім важливо чимось поступитися один одному, щоб знайти компроміс.

Якщо говорити відверто, на практиці досить рідко трапляються випадки, коли вдається зберегти дружбу на колишньому рівні з парою, що розлучилася, тому що від самого початку мало хто ставиться до обох учасників такої пари однаково. Адже частіше буває так, що хтось один із пари нам справді доводиться близьким другом, тоді як другий – скоріше, приятелем.

Але якщо це не про вас, якщо ви будь-що хочете зберегти обох друзів, то ні в якому разі не опускайте руки. Ваші друзі, напевно, знають, наскільки ви їх любите, а значить із задоволенням підуть вам назустріч і допомагатимуть вам у прагненні продовжити спілкування з ними обома.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7378