Як позбутися неприємних думок

30.11.2022 12:19

Як позбутися неприємних думок Так уже ми влаштовані, що часом добрі думки швидко покидають голову, а от погані застрягають надовго й постійно «крутяться», спричиняючи не дуже приємні відчуття. Щоби покінчити із цим, важливо знати, як позбутися неприємних думок швидко, і в цьому допоможе наша стаття.

Неприємні думки починають дошкуляти зазвичай після якого-небудь стресу, коли навіть після закінчення стресової ситуації не вдається позбутися думок про те, як могло би бути, якби все склалося інакше. Це дуже заважає виконувати повсякденні справи, може порушувати сон і навіть негативно впливати на самопочуття загалом. Наступні кілька порад допоможуть вам навчитися викидати з голови неприємні думки якнайшвидше.

Спіймайте себе «на гарячому»

Дуже часто буває достатньо усвідомити, що ви нескінченно прокручуєте в голові один і той же неприємний епізод із життя, щоб хоча б на якийсь час перестати це робити. Пам’ятайте, що думки про минуле не приносять користі, а ось думки про вирішення проблемної ситуації дуже корисні.

Відволікайтеся

Коли неприємні думки особливо набридають? Звичайно ж, у хвилини спокійного відпочинку або перед відходом до сну. І щоби позбутися неприємних думок, потрібно постаратися переключити свою увагу на щось інше. Це має бути щось позитивне — те, що може серйозно зацікавити вас на досить тривалий час.

Знайдіть плюси

Щоби перестати прокручувати негатив у голові, потрібно зосередитися на пошуку якихось плюсів у ситуації, що склалася. Чим більше їх вдасться знайти, тим краще, але навіть у разі невдачі ви однаково залишитеся у виграші, адже поки ви шукаєте позитив у тому, що сталося, ви не втрачаєте час на нескінченне «пережовування» неприємних емоцій.

Відкладіть на потім

Ви відчуваєте, що вас так і тягне, немов магнітом, до неприємних думок, і з усіх сил намагаєтеся не піддаватися цьому бажанню? Дозвольте собі ці думки, але відкладіть їх на годину чи дві або до виконання певних умов. А потім відкладіть їх ще раз — і так, доки нав’язливі думки просто не забудуться.

Запишіть

Вилийте свої переживання на папір, записавши всі неприємні думки, які не дають спокою. Це допомагає якомога чіткіше сформулювати те, що вас турбує, і раз і назавжди викинути з голови. Для вірності папір із записаними думками можна порвати чи спалити — це полегшить визволення.

Розкажіть близьким

Досить часто для боротьби з нав’язливими неприємними думками вистачає гарної душевної розмови з близькими, у якій ви можете чесно розповісти, що не дає вам спокою і про що ви не можете перестати думати. Крім того, ви можете отримати погляд на ситуацію зі сторони.

Сконцентруйтеся

Метод працює «від протилежного». Якщо хочете позбутися неприємної думки, сконцентруйтеся на ній і обміркуйте максимально докладно та ретельно, спеціально не відпускайте її. Через досить короткий час ви побачите, що вже наситилися такою думкою і готові попрощатися з нею на всі 100 %.

Спілкуйтеся з позитивними людьми

Нерідко погані думки лізуть у голову після спілкування з певними людьми — тими, які завжди всім незадоволені, люблять відігравати роль жертв та постійно скаржаться на свої проблеми. Щоб не заряджатися від таких людей негативом, потрібно обмежити з ними спілкування або навіть повністю його припинити, і натомість розпочати спілкування з людьми позитивними, оптимістично налаштованими.

Неприємні думки знижують якість життя і заважають насолоджуватися кожним моментом, тому не потрібно давати їм навіть маленького шансу. Саме від вас багато в чому залежить, як і що відбуватиметься з вами, тому налаштуйтеся на активні дії та позитивні думки — і все задумане неодмінно вийде!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6963