Як реагувати на хейтерів у соціальних мережах

20.12.2022 08:14

Як реагувати на хейтерів у соціальних мережах Терміном «хейт» сьогодні прийнято називати агресію в соціальних мережах, яка, як правило, виражається в наповнених злістю коментарях до чиїхось фотографій, нотаток чи інших публікацій. Навіть якщо з хейтерами в реальному житті ви ніяк не стикаєтеся, витримувати потік негативу від них не завжди просто, тому сьогодні ми розповімо, як реагувати на хейтерів і як їм відповідати.

Назва «хейтери» походить від англійського слова hate, що означає ненависть. Під хейтерами сьогодні розуміють здебільшого віртуальних ненависників, але насправді подібні індивіди існували й до появи інтернету, просто тепер їм стало набагато простіше висловлювати свою точку зору і знаходити однодумців.

Хейтерів треба відрізняти від тролів — ще одних «мешканців» соціальних мереж із яскраво вираженим негативним настроєм: тролі виділяються тим, що не роблять особливих відмінностей у тому, кому й що писати, а їхня головна мета, як правило, полягає в провокуванні всієї інтернет-спільноти і привернення до своєї персони уваги, тоді як хейтери зазвичай сконцентровані на конкретних публічних особистостях і глибоко «копають», щоби довести свою правоту.

Найчастіше хейтери атакують якихось знаменитостей, що ведуть у соціальних мережах офіційні публічні облікові записи. Але «перепасти» може і звичайним користувачам, адже в інтернеті немає жодних кордонів і панує анонімність, тому «дістатися» легко до будь-кого, хто робить публікації в соцмережах у загальному доступі. Тож питання правильного реагування на хейтерів актуальне сьогодні практично для всіх.

Щоб визначити, як краще відповідати хейтерам, потрібно спочатку зрозуміти, що ними рухає. Зазвичай це лише негативний тип мислення, жага самоствердження за рахунок інших, а також жага слави, нехай і негативної. Хейтери, як правило, не приймають думки, що відрізняється від їхньої власної, а на критику на свою адресу реагують дуже бурхливо й гостро, починаючи поширювати негатив не тільки на початковий об’єкт ненависті, але й на всіх інших користувачів.

Як легко можна помітити, серед того, що спонукає хейтерів до негативу, немає нічого, що залежить від об’єкта хейту. І можна дуже й дуже сильно намагатися догодити таким особам, але однаково не досягти успіху. Тому найперше й найважливіше правило реагування на хейт у соціальних мережах — прийняти його як даність і змиритися з тим, що завжди були й будуть на землі люди, які чимось незадоволені.

Друге правило говорить, що найкраща реакція на хейт — ігнор. У жодному разі не варто підливати олії у вогонь і намагатися виправдовуватися, наводити контраргументи або відповідати в грубій формі, а натомість потрібно просто не звертати уваги на хейтерів або навіть блокувати їх, відправляючи в чорний список, бан тощо, інакше можна тільки ще більше розпалити хейтерський запал і дати йому бажану порцію уваги, давши втягнути себе в нескінченні суперечки та з’ясування, хто правий, а хто винуватий.

Якщо ігнорувати того чи іншого хейтера з якихось причин не виходить, можна спробувати йому відповісти. Найкраще це зробити в доброзичливій та ввічливій формі, адже це збентежить уже налаштованого на негатив користувача. А якщо добрих слів для хейтера не знаходиться, завжди є нейтральні фрази на кшталт «Дякую за вашу думку, вона дуже цінна для мене!» або «Ваше право так думати!».

Прочитавши в соціальних мережах негативні коментарі на свою адресу, буває важко утриматися від агресії у відповідь і не нахамити. І часом згадати, що хейтерів краще ігнорувати, вдається не відразу. Тоді потрібно взяти невеликий тайм-аут і не намагатися відповідати відразу ж: чим довшою буде відстрочка, тим спокійніше вдасться реагувати на слова кривдника.

Ну й нарешті, намагаючись зрозуміти, як краще реагувати на хейтерів, завжди дуже важливо пам’ятати, що хейтерство — це своєрідний індикатор успіху, адже хейтити можна лише тих, про кого хоч щось відомо публіці. Тому певною мірою можна навіть порадіти з того, що на ваші публікації чи коментарі накинулися ненависники, оскільки це зазвичай означає, що у вас є чому заздрити.

Втім, не можна не зазначити, що в деяких випадках хейт у соціальних мережах може настільки «чіпляти», що це починає заважати реальному життю. Тому якщо не виходить самостійно впоратися з хейтерами, немає нічого поганого в тому, щоб звернутися по допомогу, як мінімум, — психологічну.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7099