Що робити, якщо Новий рік не тішить

30.12.2022 12:14

Що робити, якщо Новий рік не тішитьНапередодні Нового року всім належить бути щасливими, весело посміхатися та будувати райдужні плани на майбутнє. Але як бути, якщо святкового настрою немає ні на йоту, і Новий рік не тішить зовсім? Давайте разом із вами спробуємо дізнатися про причини такого явища і з’ясувати, як із цим впоратися.

Якщо ви не відчуваєте від наближення чергового року жодної радості, не поспішайте звинувачувати себе в черствості й лаяти себе за нудьгу. Святкувати те чи інше свято чи ні — справа виключно ваша, і вам зовсім не обов’язково «пересилювати» себе й намагатися радіти. І якщо відсутність новорічного настрою вас загалом не обтяжує, дозвольте собі залишитися осторонь загального святкування і просто проведіть новорічні дні як завжди.

Інша річ, якщо вам таки хотілося б випробувати на собі новорічну «магію». У цьому випадку вам варто розібратися із причинами відсутності святкового настрою та спробувати виправити ситуацію. Отже, чому ж може не тішити Новий рік?

Ви почуваєтеся самотньо

Якщо ви відчуваєте, що майбутній Новий рік зустрічати нема з ким, це, звичайно ж, не додає гарного настрою. У передноворічній метушні, коли всі збираються разом, будують плани на спільний відпочинок і весело спілкуються, ви почуваєтеся тією людиною, до якої нікому немає діла.

Як бути? Спробуйте не зациклюватися на своїй самоті, а натомість зосередьтеся на тому, де ви хотіли б відсвяткувати Новий рік. Вдома? У гостях у друзів? Біля міської ялинки? У клубі зі святковою програмою? Згадайте про можливість зустріти на святі нових цікавих людей.

Вам нема на що святкувати

Це, мабуть, найпоширеніша причина відсутності святкового настрою під Новий рік: як тут радіти, коли грошей і так обмаль, а треба ще накривати святковий стіл і купувати подарунки? І навіть якщо вдасться всю підготовку до Нового року вмістити в дуже скромний бюджет, однаково залишається відчуття невдачливості: он, інші можуть дозволити собі пухнасті ялинки до стелі, червону ікру на столі і святкову поїздку на Мальдіви…

Як бути? Не орієнтуйтеся на публікації в соціальних мережах або рекламні ролики по телевізору. Якщо ви оглянетеся на людей зі свого оточення, ви помітите, що не так багато ваших знайомих і близьких святкуватимуть Новий рік на широку ногу. Так що вам зовсім нема про що сумувати, краще подумайте, що ви можете наступного року зробити для того, щоби покращити свій матеріальний стан.

Ви фізично та емоційно втомилися

Новий рік не тішить, якщо ви напередодні настільки загрузли в клопотах, що в новорічну ніч хочеться тільки якомога скоріше дістатися ліжка й заснути, а сил веселитися просто немає. Вам здається, що краще б цього Нового року взагалі не було: душевних і фізичних сил витрачено багато, але ви не відчуваєте ніякої «віддачі».

Як бути? Найправильніше — не заганяти себе, немов кінь. Так, перед Новим роком потрібно встигнути переробити багато справ, але чи так уже обов’язково брати їх на себе? Спробуйте доручити різні передноворічні турботи рідним та близьким, не намагайтеся накрити до Нового року стіл на цілу армію їдців та не прагніть зробити «ідеальне» свято.

Вам нема чому радіти

Новий рік — це час не лише будувати плани на майбутнє, а й підбивати підсумки. І як може радувати Новий рік, якщо при погляді на минулі місяці виявляється, що нічого із задуманого минулого Нового року не справдилося? Тут уже можна тільки плакати, а не посміхатися до вух!

Як бути? Замість того, щоб сумувати за нездійсненим, спробуйте подумати про те, що ж все-таки здійснити вдалося. Адже має знайтися хоча б парочка позитивних моментів за цілий рік, вірно? Ну а якщо ніяк не виходить переключитися, дайте собі можливість посумувати: нехай сум пройде сам, коли ви будете готові до цього.

Коли Новий рік не тішить, складно знайти сили, щоб його святкувати. Але ви завжди можете спробувати створити собі новорічний настрій самі крок за кроком. Наприклад, спробуйте переглянути традиційні новорічні та різдвяні фільми, послухати новорічні пісні, зайнятися плануванням новорічного меню та розважальної програми. Поступово ви відчуєте, що з дитинства улюблене «чарівне» та «чудове» свято і справді приходить до вас!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6426