Як зрозуміти, що чоловік хоче покинути вас? 5 промовистих вчинків

10.01.2023 14:48

Як зрозуміти, що чоловік хоче покинути вас? 5 промовистих вчинківРідко буває так, що чоловік вирішує покинути жінку і відразу ж втілює це рішення в життя. А куди частіше ознаки прийдешнього розставання помітні заздалегідь, особливо, якщо знати, на що звертати увагу. Пропонуємо вам з’ясувати, які 5 вчинків розкажуть, що чоловік хоче кинути вас.

Не кожен чоловік наважиться чесно зізнатися (і насамперед — самому собі), що ініціатором розриву стосунків чи розлучення є саме він. І він навмисно, а іноді навіть несвідомо, намагається повернути ситуацію так, аби виглядати у власних очах і очах оточуючих жертвою.

Такому чоловікові потрібен «законний» привід розірвати стосунки. Наприклад, чудово підійде для цього скандал. І чоловік з усіх сил намагатиметься спровокувати сварку, а для цього може почати поводитися зухвало, висловлювати невдоволення геть усім, перестати виконувати звичні обов'язки тощо. Коли нарешті жінка «вибухає» і сама виганяє чоловіка чи йде від нього, мета досягнута.

А ще чоловік, який уже надумав порвати із жінкою, раптом починає заводити «відверті» розмови. І різко «виливає» на другу половинку потік гіркої та неприємної «правди»: то постать у неї не така, то її мама вже зовсім набридла, то борщ у неї не смачний, то в ліжку вона зовсім як колода…

І навіть якщо всі факти, що озвучуються чоловіком, справді мають місце, форма, у якій він доносить їх до своєї поки ще коханої, відверто жахлива. І жінці, якщо вона має хоч краплину гордості та гідності, нічого не залишається, як розірвати стосунки самій, інакше отаку «правду» доведеться вислуховувати ще довго.

Чоловік, якому важливо довести свою непричетність до майбутнього розриву відносин, може, крім іншого, постійно шукати, до чого б причепитися. Щоби продемонструвати, що це саме він у стосунках страждав і мучився, чоловік починає звинувачувати жінку в існуючих та уявних проблемах, у будь-якій ситуації наголошує, що жінка недостатньо хороша й ніяк не може йому догодити.

Боючись виявитися «поганим хлопцем» після розриву стосунків, чоловік нерідко починає ще й заздалегідь «промацувати ґрунт». І мов би ненароком або жартома цікавиться в жінки, що вона робитиме, якщо його поряд не опиниться. При цьому на закономірне запитання, мовляв, а чого це йому на думку таке спало, чоловік відразу починає говорити, що це йому просто цікаво та немає причин перейматися.

На додачу до всього рідко, але все ж таки буває так, що перед розставанням чоловік, відчуваючи себе вже майже вільною людиною, стає більш лояльним по відношенню до раніше категорично неприйнятних речей: він усвідомлює, що вже зовсім скоро не буде поруч із жінкою, і йому просто однаково, як далі складеться її життя. І в результаті можна помітити, що у відносинах поменшало конфліктів і сварок, і навіть може здатися, що ситуація змінилася на краще.

На жаль, враження це оманливе. І якщо чоловік хоче кинути жінку, рано чи пізно це відбудеться. Питання ж буде лише в тому, якою виявиться ціна розриву стосунків: чоловік може бути настільки переконливим, що жінка повірить йому й почне звинувачувати в розриві себе, втратить впевненість у власних силах, намагатиметься усунути неіснуючі недоліки.

Підсумком усього цього може стати занижена самооцінка, складнощі зі вступом у нові відносини й постійне очікування каверзи. Погодьтеся, не найприємніший «набір». А тому якщо ви помітили, що ваш чоловік поводиться саме так, як описано вище, якщо «клімат» ваших стосунків різко змінився, то спочатку спробуйте подивитися на ситуацію зі сторони.

Чи справді все так, як намагається виставити це перед вами та оточуючими чоловік? Чи ви маєте почуття, ніби з якогось моменту чоловік буквально напрошується на розставання? Чи ловите себе на думці про те, що швидше б це все закінчилося? Зробіть висновки самі й подумайте, як бути далі.

Ви можете спробувати утримати коханого різними способами, можете дозволити йому «дограти» свою роль до кінця, а також можете взяти ініціативу у свої руки й кинути чоловіка самі — вирішувати тільки вам. Ми ж можемо запропонувати вам чесно поговорити один з одним, обговорити взаємні претензії і бажання, озвучити очікування від ваших стосунків — цілком можливо, що після цього зробити остаточний вибір буде легше.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7430