Як зрозуміти, що подруга вам заздрить

24.01.2023 13:50

Як зрозуміти, що подруга вам заздритьДеякі «подруги» можуть виявитися гіршими за ворогів. І причиною цього може бути банальна заздрість. Сьогодні ми пропонуємо вам з'ясувати, як зрозуміти, що подруга вам заздрить, і що із цим робити.

Звідки взагалі береться заздрість? Її коріння зазвичай полягає в тому, що людина вважає себе несправедливо обділеною в тих чи інших речах. Їй здається, що інші незаслужено мають те, чого у неї немає, і вона відчайдушно хоче це отримати. При цьому заздрість завжди сліпа: людина не замислюється над тим, скільки зусиль усім іншим коштувало досягнення успіху, вона бачить лише зовнішню «картинку».

Всі ми з дитинства знаємо, що заздрість — погане почуття. Але буває так важко йому не піддатися, особливо якщо хтось із близького оточення виявляється більш успішним у відносинах, кар'єрі або будь-якій іншій сфері життя. Тож заздрісні подруги, на жаль, не рідкість.

Але що із цим робити? Чи потрібно якось реагувати? Складно однозначно сказати. Однак слід враховувати, що хоча від заздрощів страждає передусім сама подруга, вам теж може «дістатись», адже ніколи не відомо, наскільки далеко її може завести заздрість і що вона може зробити, аби домогтися свого.

Зазначимо ще, що там, де є заздрість, місця для справжньої дружби, на жаль, немає. І якщо ви помітите ознаки заздрості до вас у подруги, швидше за все, вам доведеться вирішувати, чи готові ви допомогти їй позбутися цього почуття і продовжувати спілкуватися далі або ж у ваших відносинах доведеться поставити крапку.

Подруга копіює вас у всьому

На перший погляд може здатися, що у вас із подругою просто справді багато спільного, раз ви настільки схожі в манері одягатися, говорити чи щось робити. Але якщо ви помічаєте, що подруга буквально до дрібниць копіює вас і ніби намагається жити вашим життям, то це може бути ознакою її заздрості.

Подруга віддаляється від вас після успіху

Хоча зазвичай кажуть, що друг пізнається в біді, насправді дуже серйозну перевірку дружба піддається успіхом. І далеко не всі здатні спокійно перенести здобутки своїх друзів. Отже, якщо ви помітили, що подруга різко зникла з поля вашого зору саме після того, як ваші справи пішли вгору, можна сміливо підозрювати, що вона вам заздрить.

Подруга применшує ваші досягнення

Навіть якщо подруга нікуди не зникла в разі вашого успіху, але всіляко намагається принизити ваші заслуги, перед вами ще одна ознака заздрості з її боку. Справжні друзі зазвичай радіють здобуткам один одного, а не намагаються знецінити їх.

Подруга говорить вам надто сумнівні компліменти

Уїдливі зауваження, замасковані під компліменти, - це явно не те, чого очікуєш від хорошої подруги. І якщо ви помічаєте, що «подруга» раз у раз говорить вам компліменти-образи, у яких між рядками буквально читається бажання опинитися на вашому місці, то сумнівів у тому, що вона вам заздрить, практично не залишається.

Подруга необґрунтовано критикує ваші дії

Здорова критика корисна, і хто ж як не друзі мають допомагати нам усім ставати кращими. Але необґрунтована критика може видавати заздрісну подругу: їй настільки хочеться стати в чомусь краще за вас, що вона всіма способами намагається знизити вашу впевненість у собі, заважає робити задумане і змушує сумніватися в успіху ваших починань.

Подруга шкодить вам

Якщо інші ознаки ще можна спробувати списати на особливості характеру подруги, то перехід до відверто деструктивних дій на вашу адресу — це не просто тривожний дзвінок, а вже справжній дзвін. І коли ви розумієте, що «подруга» цілеспрямовано сварить вас із коханою людиною, руйнує кар'єру, «випадково» псує вашу улюблену сукню або робить ще щось подібне, визнати очевидне все ж доведеться.

Заздрість завжди деструктивна для того, хто її відчуває, адже вона буквально роз'їдає людину зсередини й не дає зосередитися на власному житті, радіти власним успіхам та досягненням. Але поки сама людина це не визнає і не захоче змінитись, допомогти їй, на жаль, не можна.

То що ж ви можете зробити? Насамперед не беріть на себе відповідальність за почуття іншої людини. Вам не потрібно з почуття провини за свій успіх якось змінювати звичну поведінку, уникати згадок про свої досягнення, всіляко задобрювати подругу, намагатися довести їй, що заздрити нічому, або виконувати її забаганки, ігноруючи власні потреби.

Натомість ви можете поговорити з подругою, розповівши їй про свої відчуття, можете спробувати на якийсь час зменшити або навіть припинити спілкування, щоб розібратися, чи справді справа в заздрощах, а також ви можете просто не звертати увагу на всі «закидони» подруги, якщо вам на це вистачить сил та терпіння.

Втім, якщо ви стурбовані тим, що подруга заздрить вам, значить, це вже наклало відбиток на ваші взаємини. І рано чи пізно вам доведеться зробити остаточний вибір: або подруга визнає свою заздрість і ви разом (!) докладаєте зусиль для збереження дружби, або вам пора кожній іти своїм шляхом.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7440