Що робити, якщо не подобається дівчина сина

08.02.2023 13:03

Що робити, якщо не подобається дівчина синаСин почав зустрічатися з дівчиною і познайомив вас із нею, а ви розумієте, що вона вам категорично не подобається. Як бути? Що робити, якщо не подобається сина дівчина? Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні разом.

Насамперед спробуйте чесно відповісти собі, що конкретно вам не подобається в цій дівчині і чи є об'єктивні причини для побоювань щодо подальшої долі сина. Вона виглядає не так, як ви уявляли собі підходящу «партію» для сина? Вас не влаштовує її рід діяльності?

Або, може, вона має шкідливі звички, які вам не подобаються? Вона, на вашу думку, заважає синові вчитися чи працювати, досягати поставлених цілей? Вона просить у сина гроші на забезпечення потреб і це вас не влаштовує? Чи, скажімо, вона втягує сина в «погану компанію» і ви побоюєтеся за його здоров'я, свободу та життя?

Будьте максимально відвертими з собою. Намагайтеся зрозуміти, де ваші побоювання виправдані, а де — ні. Наприклад, що вам із того, як виглядає дівчина сина? Чому вам важлива її зовнішність, якщо сина, зважаючи на все, вона влаштовує? Як зовнішні дані дівчини можуть завадити вашому синові бути щасливим?

Задумайтеся, чи маєте ви право вказувати синові, з якою дівчиною зустрічатися. Пам'ятайте, син — окрема особистість. Він має право на будь-який вибір. Він має право на особисте життя. Він має право на свої мрії та бажання, на свої уявлення про варту уваги дівчину. Він може розпоряджатися особистим часом та фінансами на свій розсуд.

Вам це не подобається? Ви вважаєте, що йому рано/ви краще знаєте/вона його «окрутила»? Тоді проблема явно не в дівчині сина як такій, а в тому, що ви просто не готові відпустити сина в самостійне життя. Ви бачите у дівчині сина насамперед конкурентку за його увагу та ресурси, і тому за замовчанням незадоволені нею.

Або ви вважаєте, що дівчина не гідна вашого сина. Вона, на вашу авторитетну думку, надто дурна, бідна, нахабна тощо. Швидше за все, у вашому уявленні вже є ідеальний образ супутниці сина, в який представлена вам дівчина не вписалася, і вам скоріше хочеться її позбутися.

Ну, або, можливо, ви вже в мріях давно поєднали сина з конкретною знайомою вам дівчиною, яка вас влаштовує. У цьому випадку жодна інша дівчина, звичайно ж, не буде вам подобається, і ви свідомо чи несвідомо шукатимете недоліки в кожній «кандидатці» на серце вашого сина.

Як би там не було, ви можете приймати або не приймати вибір сина, але ви не можете вплинути на його рішення, якщо тільки не хочете повністю втратити його довіру і зруйнувати ваші відносини. Ось чому є кілька важливих правил для вашого спілкування із сином у даній ситуації.

Не намагайтеся «відкрити очі» синові на дівчину

Коли людина закохана, вона схильна не помічати недоліки «другої половинки». І вам може здаватися розумним ваше бажання якнайшвидше «відкрити очі» синові на його обраницю і довести йому, що він помилився у виборі. Ось тільки навряд чи син на даному етапі вас послухає, і чим сильніше ви напиратимете, тим більше він чинитиме опір вашому тиску.

Не намагайтеся хитрістю змусити їх розлучитися

На жіночих форумах в інтернеті є безліч порад від потенційних чи вже справжніх свекрух, про те, як можна посварити сина з обраницею. Але якщо ви спробуєте схитрувати і всіма правдами і неправдами розлучити сина з дівчиною, то можете назавжди втратити його довіру і залишитися винною в будь-яких подальших його невдачах на любовному фронті.

Не намагайтеся порівнювати стосунки сина з іншими

Не ставте синові як приклад більш вдалі, на ваш погляд, відносини ваших знайомих. Ну і що, що у сина вашої подруги дівчина красивіша, розумніша, хазяйновитіша, багатша, скромніша (потрібне підкреслити)? Ваш син обрав собі саме таку дівчину на даному етапі життя, а значить йому вона підходить. Ще раз нагадаємо, що кожен по-своєму уявляє романтичні стосунки.

Тоді що ж зробити можна, якщо не подобається дівчина сина? Ось якими можуть бути основні варіанти:

  • дати синові зрозуміти, що ви любите його, незважаючи на ваші розбіжності щодо дівчини;
  • відверто поговорити з сином, пояснити, чого саме ви боїтеся;
  • разом знайти компроміс щодо вашого спілкування з дівчиною сина;
  • дати синові отримати власний життєвий досвід і зробити власні помилки.

Повторимося, ваш син — окрема людина. І ви не можете думати і вирішувати за нього, ви не можете прожити його життя замість нього і не можете захистити від усіх неприємностей та, можливо, страждань. Але ви можете завжди бути поруч і підтримувати його, допомагати порадою, якщо він попросить, і показати, що ви завжди готові прийняти його і дати тепло та турботу, не засуджуючи за помилки та промахи.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7453