Як перестати заздрити подругам

20.02.2023 08:42

Як перестати заздрити подругам На жаль, навіть у прекрасних дружніх стосунках ні-ні та і знайдеться місце заздрощам: в однієї подруги груди більші, в іншої — чоловік кращий, третя — сколесила весь світ. Заздрість, особливо заздрість подругам, може сильно отруювати життя, тому в жодному разі не можна піддаватися їй. Про те, як перестати заздрити подругам, докладніше йтиметься далі.

Щоб не заздрити подругам, ви маєте усвідомити, що заздрість — це насамперед визнання своєї поверховості в судженнях та нереалістичних очікувань. Якщо ви заздрите комусь, то вважаєте, що ця людина краще за вас чи більше має, але не замислюєтеся, чого їй це коштує або скільки зусиль вона доклала для досягнення бажаного. Ви бачите тільки те, що зовні, але не заглядаєте в справжню суть того, що відбувається.

Якщо досягнення або зовнішність подруг викликають у вас почуття заздрості, є спосіб цього почуття позбутися. Так, це буде нелегко, але зусилля того варті! Пропонуємо кілька основних правил, які допоможуть побороти заздрість до подруг та навчитися щиро радіти їхньому щастю.

Усвідомте, чому ви заздрите

Часом ми відчуваємо заздрість, до кінця не розуміючи, чому саме заздримо. Тому, щоб розпочати боротьбу із заздрістю, з’ясуйте для себе, що в житті подруг спричиняє вашу заздрість. Більш приваблива зовнішність? Наявність люблячих чоловіків чи розумних та слухняних дітей? Кар’єра успішного менеджера? Знаючи «звіра» в обличчя, ви зможете його перемогти.

Зрозумійте, що нічого не дається просто так

Коли ви розібралися, чому заздрите, згадайте, чим за це довелося заплатити. У цьому світі нікому й нічого не дається просто так, і, можливо, за привабливу зовнішність подруги розраховуються годинами спортзалу та половиною зарплати на косметолога та візажиста. Так що, відчуваючи напад заздрощів, подумайте, чи згодні ви помінятися з подругою місцями й робити все те ж, що і вона.

Прийміть, що подруги можуть бути кращими й успішнішими за вас

Це найскладніше, але щоби перестати заздрити, ви мусите прийняти той факт, що можете в чомусь перевершувати подруг, а в чомусь поступатися їм. Це не добре й не погано, просто ви різні люди з різним шляхом у житті — от і все.

Забудьте, що вам хтось щось винен

Дуже часто почуття заздрощів породжується тим, що ми вважаємо, ніби нам хтось щось винен. Скажімо, ви старанно працювали й це вам мало дістатися підвищення, а подруга, яка, на вашу думку, і палець об палець не вдарила, отримала його з легкістю. Вам здається, що це жахливо несправедливо, але ви маєте розуміти, що таке уявлення лише у вашій голові. Ваші очікування та уявлення про справедливість можуть не мати нічого спільного з реальним світом!

Посуньте своє «Я»

Щоби подолати заздрість, спробуйте не зациклюватися на собі. Думаючи про досягнення подруг, не «приміряйте» їх на себе, не питайте світ, чому пощастило вашим подругам, а не вам. Натомість уявіть, які почуття вони відчувають, наскільки раді успіхам чи придбанням. Якщо вашим подругам по-справжньому добре, то хіба не варто щиро порадіти за ни

Робіть подругам компліменти

Якщо під час спілкування з подругою ви відчуваєте, як вас буквально накриває заздрість, не дайте цій «пожежі» розгорітися. Замість того, щоб зациклитися на заздрості, зробіть подрузі комплімент. Подруга хвалиться новою сукнею? Скажіть, що вона їй личить. Розповідає, що нарешті зможе вирушити в подорож? Похваліть її наполегливість та побажайте щасливої дороги.

Слідуйте своїм шляхом

Кожна людина має свій шлях. Кожен із нас своїми вчинками, своїм вибором та своїми рішеннями впливає на нього. Тому вам зовсім нема чого заздрити подругам: просто їхні шляхи та життєві обставини відрізняються від ваших. А якщо ваш шлях вас не задовольняє, то це ваша відповідальність і ніхто, крім вас, не може це змінити.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6448