Як правильно розлучитися з найкращою подругою, якщо вам більше не по дорозі

08.03.2023 13:26

Як правильно розлучитися з найкращою подругою, якщо вам більше не по дорозіНе завжди дружбі судилося бути вічною і навіть найкращі подруги з тих чи інших причин розлучаються. Але зважитися на це буває настільки боляче і страшно, що багато хто продовжує відтягувати неминуче й ще більше страждає. Сьогодні давайте поговоримо про те, як правильно розлучитися з кращою подругою, якщо вам більше не по дорозі.

Всіх нас навчали колись, що справжня дружба має витримувати будь-які випробування і лише міцніти з роками. Але це міф. Дружба, як і будь-які інші взаємини, може закінчитися з різних причин, і немає абсолютно нічого поганого в тому, щоби перестати спілкуватися з людиною, незалежно від «стажу» і ступеня близькості.

Наприклад, те, що ви вже дуже давно вважаєтеся найкращими подругами, абсолютно не зобов'язує вас терпіти і прощати зраду, зневагу, споживче ставлення, порушення особистих кордонів або поширення пліток. І якщо щось подібне має місце у ваших відносинах, то дружбою це точно не назвеш, таке спілкування бажано припинити, причому якнайшвидше.

Якщо ж на перший погляд нічого поганого у вашій дружбі немає, але спілкування все одно стало обтяжувати вас, то і в цьому випадку ви маєте право розлучитися з подругою: з помилкового почуття обов'язку або зі страху опинитися в очах оточуючих поганою людиною не потрібно силоміць змушувати себе дружити! Так, колись вам було дуже добре разом, ваше спілкування було приємним та комфортним, але якщо це змінилося, то навіщо ж мучитися?

Що робити, коли ви розумієте, що настав час раз і назавжди закінчити спілкування та піти своїми дорогами? Звісно, можна влаштувати скандал, наговорити одна одній купу усілякого і надалі зробити вигляд, що вашої дружби ніколи не було, а ви взагалі не знайомі. Але можна зробити й інакше. Ось кілька відповідних рекомендацій, щоб розлучитися з найкращою подругою якомога легше.

Прийміть остаточне рішення

Якщо ви сумніватиметеся у рішенні припинити дружбу, то ви можете заподіяти й собі, і подрузі багато зайвого болю. Щоб цього не сталося, постарайтеся зважити всі «за» і «проти», згадайте, що саме привело вас до думки про розставання і чому вам більше не хочеться дружити. Будьте чесні із собою і не намагайтеся знайти непристойним вчинкам подруги виправдання, якщо вони мали місце. Водночас не шукайте й причини в подрузі, коли справа у вас.

Повідомте особисто про своє рішення

Розлучатися по телефону або в листуванні погано хоч із хлопцем, хоч із подругою. Тож якщо ви ухвалили таке радикальне рішення, майте сміливість йти до кінця і повідомити про нього під час особистої зустрічі. Так, може бути дуже страшно й незручно, але ви обидві заслуговуєте на те, щоб мати можливість розставити всі крапки над I.

Поясніть причину

Ось тут головне не зірватися на крики, образи та закиди. Навіть якщо вам здається, що це саме подруга винна в тому, що стосункам прийшов кінець, з її погляду ситуація може виглядати зовсім інакше. Спробуйте порозумітися спокійно, розкажіть, чому вам більше не хочеться дружити, запитайте, як подруга бачить те, що відбувається з вами обома. При цьому бажано чітко позначити свої претензії та почуття, а не говорити щось невизначене та незрозуміле.

Ідучи — йдіть

Якщо ви остаточно й безповоротно вирішили припинити дружбу з найкращою подругою, зробіть це один раз і більше не спілкуйтеся. Щоб зменшити біль і смуток від розставання, постарайтеся не нагадувати собі про тепер уже колишню подругу: відпишіться від неї в соцмережах, не перетинайтеся в спільній компанії тощо. Не намагаєйтеся дзвонити чи писати їй, а також відмовляйтеся від її пропозицій відновити дружбу, якщо раптом вони будуть.

Як би не було сумно розлучатися з найкращою подругою, іноді — це найкращий вихід із ситуації. Змиріться, що вам дійсно більше не по дорозі, якщо можете, побажайте подруги удачі та постарайтеся не зациклюватися на події і не зрікатися дружби загалом. Мине час, і ви зможете зустріти інших людей, спілкування з якими даруватиме радість і окрилятиме.

За матеріалами: