Що робити, якщо вас ігнорує кохана людина

07.09.2023 14:25

Що робити, якщо вас ігнорує кохана людинаПочуватися «порожнім місцем» важко і неприємно завжди, а якщо ігнорує кохана людина – то відчуття гірше вдвічі чи навіть утричі. Що робити, якщо вас ігнорує кохана людина? Як поводитися? Давайте поговоримо про це далі.

Ігнорування, або оголошення бойкоту, - один із найгірших приписів, адже для більшості людей дуже важливо, щоб соціум визнавав їх своєю частиною. Інакше ми відчуваємо себе розчарованими, злими, невидимими і негідними, нам неприємно і боляче, а також хочеться якнайшвидше повернути все на круги свої будь-якими методами.

У відносинах найчастіше ігнорування використовується як покарання чи демонстрації власної образи. Крім того, знаючи, що кохана людина намагатиметься знайти причини такої поведінки та способи її припинення, ініціатор бойкоту отримує певну владу і може використовувати ігнорування як маніпуляцію.

Якщо без будь-яких пояснень вас раптом почала ігнорувати кохана людина, то ви можете відразу почати думати, в чому саме завинили, шукати у себе недоліки і намагаються загладити «вину», навіть коли насправді її немає. Але не поспішайте! Спочатку спробуйте розібратися, що саме стоїть за раптовим мовчанням партнера.

Наприклад, як було згадано вище, багато хто використовує ігнорування як дуже дієвий спосіб маніпуляції: «наказуючи» вас мовчанням, партнер може досягти бажаного. Коли ви відчайдушно намагатиметеся пробити стіну мовчання, вибачатиметеся за всі реальні та уявні провини, будете згодні на все, аби вас перестали ігнорувати, мета буде досягнута – партнер зможе змусити вас робити те, що хоче він, а не ви.

Через покарання мовчанням партнер завжди намагається завдати вам болю. І важливо розуміти, чи робить він це усвідомлено або ж чинить так, тому що не вміє по-іншому. Думаємо, зайве пояснять, що в першому випадку вам слід задуматися про те, чому кохана людина свідомо хоче зробити вам боляче. Чи він любить вас? Чи ваші почуття взагалі не взаємні? Робіть висновки.

Якщо кохана людина ігнорує вас не тому, що спеціально хоче, а тому, що діє так несвідомо, то, можливо, звична для неї модель поведінки у конфліктних ситуаціях: вона з дитинства бачила, що саме так чинили батьки, коли потрібно було вирішити конфлікт, і навчився поводитися так само.

Що робити в такому випадку? Ваша реакція може бути різною, але в першу чергу потрібно постаратися заспокоїтися і не робити того, що кохана людина, швидше за все, очікує від вас. спроб усіма правдами та неправдами «розговорити» його.

Натомість ви можете спробувати розповісти партнерові про свої спостереження, використовуючи «я-послання». Повідомте, що ви помітили його поведінку, розкажіть про свої почуття у зв'язку з цим, постарайтеся акуратно пояснити, що мовчання не вирішить проблему, а лише посилить ситуацію, і запропонуйте все ж таки поговорити пізніше.

Якщо вам вдасться «вивести» кохану людину на розмову, дайте їй висловитися. Не кидайтеся на нього зі звинуваченнями та не питайте читати нотації, а спробуйте спочатку спокійно вислухати. Навряд чи він почав ігнорувати вас просто так!

Якщо подібним чином він висловив свою образу на вас через якусь реальну подію, і ви розумієте, що дійсно винні, то ви можете вибачитися. А далі ви можете разом подумати, як зробити так, щоб таке більше не повторилося.

Якщо до бойкоту партнер часто вдається і використовує його як останнє слово в конфліктах, поясніть йому, що подібна звичка вам не подобається і до того ж шкодить відносинам. Ви можете спробувати домовитися, що в майбутньому вирішуватимете проблеми іншим способом, і при кожній подальшій спробі ігнорувати вас зможете нагадувати коханій людині про вашу угоду та перемикати її увагу.

Розмови не допомагають? Можна спробувати хоча б на якийсь час відволіктися і зайнятися чимось цікавим саме вам. Добре допомагають різні хобі та захоплення, а також спілкування з кимось ще, окрім партнера. Якщо ви не зациклюватиметеся на тому, що кохана людина вас чомусь ігнорує, це залишить її без влади над вами: який сенс демонстративно мовчати, якщо це не змушує вас метушитися в пошуках прощення?

Заради справедливості варто зазначити, що в деяких випадках завзяте небажання коханої людини спілкуватися і взагалі помічати свою «другу половинку» буває зовсім не пов'язане з проблемами у відносинах, а може бути викликано якимись сторонніми причинами, до прикладу, неприємностями на роботі. І тоді нав'язливі спроби з'ясувати, у чому річ, зазвичай викликають лише роздратування та злість, і все закінчується сваркою.

Ви можете спробувати запитати, що сталося, але не вимагайте негайної відповіді, якщо партнер не готовий ділитися. Запропонуйте відкласти розмову на потім та поверніться до неї, коли це буде комфортно вам обом. Розкажіть коханій людині, що вас ранить подібне ставлення, і разом подумайте над тим, як обійтись без ігнорування. Скажімо, наступного разу нехай партнер заздалегідь повідомить, що якийсь час не хоче спілкуватися і в цьому немає вашої провини.

Точні причини своєї поведінки знати може тільки сама людина, і якщо вам ніяк не виходить «вгадати», що ж відбувається, то залишається лише чекати, допоки партнер не розповість усе, як є. А ось далі вже рішення за вами: чи згодні ви щоразу страждати, намагатися згадати, що ви зробили не так, і терпіти, поки кохана людина «перебіситься», чи хочете разом шукати більш прийнятний варіант розвитку подій або ж вибираєте розставання та пошук партнера, у відносинах з яким вам буде комфортніше.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7617