5 порад, як спілкуватися зі свекрухою

23.05.2024 08:57

5 порад, як спілкуватися зі свекрухоюЗі свекрухами часто важко мати справу. Справа не в тому, що всі вони погані люди, просто вони бажають своїм синам найкращого й думають, що цього достатньо, щоб втручатися в їхнє сімейне життя. Пропонуємо п’ять порад щодо того, як поводитися з владною свекрухою.

Зберігайте спокій і не вступайте в суперечки. Важко залишатися спокійною, коли до вас постійно ставляться поблажливо або сварять, як дитину. Але саркастичні зауваження або підвищення голосу тільки погіршать ситуацію. Якщо ви дозволите конфлікту розгорітися, незабаром він переросте в повномасштабну сімейну війну. Ваш чоловік буде змушений прийняти одну зі сторін, а це ніколи не закінчується добре, незалежно від того, яку саме сторону він вибере.

Не бійтеся постояти за себе. Не встрявати у сварки не означає, що вам не можна постояти за себе. Ви — доросла жінка, яка має повне право робити все по-своєму, не шукаючи схвалення свекрухи. Захищайтеся, не втрачаючи самовладання, і не робіть вигляд, ніби вибачаєтеся. Вам абсолютно нема за що вибачатися. Єдина людина, яка має право голосу у вашому домі, крім вас, — це ваш чоловік, а не його мати.

Не намагайтеся її змінити. Вам не подобається, коли ваша свекруха хоче вас змінити, чи не так? Що ж, зворотне теж вірно. Якщо ви не сподобалися матері вашого хлопця на початку ваших стосунків, це ще може змінитися, тому що вона просто не дуже добре вас знаю. Але якщо вона вже стала вашою свекрухою і все ще вас не любить, це навряд чи зміниться. Не намагайтеся зробити все можливе, щоб їй сподобатися. Просто будьте ввічливі і тримайте дистанцію.

Поговоріть із чоловіком. Сказати чоловікові, що його мати зачіпає ваші почуття, — це нормально. Однак не можна її критикувати, даючи оцінку рисам її характеру. Можна поскаржитися на те, що вона робить і говорить, але не варто критикувати її як особистість. Пам’ятайте, що вона все ще є матір’ю вашого чоловіка, і він її любить. Не просіть його вибирати між вами і його матір’ю; попросіть його захистити ваш шлюб від небажаного втручання.

Не втягуйте дітей у конфлікт. Якщо у вас є дитина або діти, не використовуйте їх проти неї. Не можна говорити дітям, що їхня бабуся погана, або забороняти їй бачитися з ними. Однак тільки ви як мати вирішуєте, як їх виховувати. Якщо ви не дозволяєте своїм дітям їсти солодощі перед вечерею, ваша свекруха має робити те ж саме. Встановіть правила й переконайтеся, що вона їх розуміє.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/109