Як більше подобатися людям: 6 корисних порад

28.05.2024 09:08

Як більше подобатися людям: 6 корисних порадЛюди, які вміють викликати до себе прихильність інших людей, легше заводять друзів та й узагалі ідуть життям. Але здатність подобатися людям — це не вроджена риса характеру, її цілком можна розвинути. Є певні якості, які люди вважають привабливими, і їх не так уже і складно розвинути, якщо завдатися такою ціллю. Ось шість способів стати більш привабливим у спілкуванні.

Посміхайтеся. Щира посмішка — найкращий спосіб комусь сподобатися. Фальшиві посмішки не підійдуть, тому що вони змушують людей сумніватися у ваших добрих намірах. Якщо вам не хочеться посміхатися, краще зберігайте нейтральний вираз обличчя замість того, щоб фальшиво посміхатися. Але для того, щоби подобатися людям, треба щиро посміхатися якомога частіше.

Слухайте й будьте уважними. Людям подобається, коли їх слухають. Коли ви розмовляєте з кимось, вислухайте все, що людина хоче сказати, не намагаючись перебити. Будьте уважними й не дозволяйте собі «відключатися» і поринати у власні думки, коли вам щось розповідають. Як фальшива посмішка радикально відрізняється від щирої, так і справжній інтерес неможливо підробити. Люди, які подобаються іншим, зазвичай хороші слухачі.

Ставте питання. Люди люблять розповідати про себе. Ставлячи запитання, ви даєте їм таку можливість. Якщо ви активно цікавитеся іншими людьми й щиро хочете дізнатися щось про них, а не змусити їх дізнатися щось про вас, вони неодмінно це оцінять. Тільки не забувайте слухати; немає сенсу ставити запитання, якщо ви не збираєтеся слухати відповідь.

Будьте відкритими до нового. Люди, які зберігають відкритість до нового, цікаві для інших. Мало кому сподобається людина, яка має непохитну думку про все й не бажає сприймати нові ідеї. Такі люди зазвичай осудливі, а мало кому подобається, коли його засуджують. Звичайно, кожен право на власну думку, але треба пам’ятати, що інші люди також мають право на власну думку, яке ви маєте поважати.

Любіть людей. Людям подобаються ті, кому подобаються вони. Будьте теплими й добрими, говоріть приємні речі й робіть компліменти, підтримуйте розмову й демонструйте співбесідникам, що ви пам’ятаєте те, про що вони розповідали раніше. Дайте людям, які вас оточують, відчути, що їх цінують, і вони відповідатимуть вам взаємністю. Не можна очікувати, що ви сподобаєтесь людям, якщо ви мізантроп.

Будьте щирими. Бути справжнім і чесним — це, мабуть, найважливіше правило. Ніхто не любить фальшивих людей, тому що важко комусь довіряти, коли ви не впевнені, що ця людина насправді думає про вас і ким вона насправді є. Щоби бути справжнім, потрібно зосередитися на речах, які роблять вас щасливими, і намагатися бути собою, а не тим, ким, на вашу думку, вас хочуть бачити інші.

Пам’ятайте, що люди, які подобаються іншим, не є ідеальними, адже кожен має свої недоліки. Такі люди знають про свої недоліки й постійно працюють над тим, щоб їх позбутися. Звичайно, досягти ідеалу неможливо, але можна досягти тієї точки, коли ваші привабливі риси переважить ваші недоліки.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/124