7 речей, про які варто пам’ятати, якщо ви дружите з інтровертом

30.05.2024 08:56

7 речей, про які варто пам’ятати, якщо ви дружите з інтровертомДеякі екстраверти думають, що інтроверти нудні та асоціальні, але це зовсім не так. Інтроверти не обов’язково замкнуті й сором’язливі, вони не ненавидять людей і цілком здатні веселитися. Але іноді їм потрібно побути на самоті, щоби «перезарядити свої батарейки». Ось кілька речей, про які варто пам’ятати, якщо ви дружите з інтровертом.

Іноді інтроверти не в настрої розмовляти. Не всі інтроверти сором’язливі, тихі та стримані, вони можуть бути досить товариськими та балакучими, особливо в оточенні людей, з якими їм комфортно. Однак іноді їм просто не хочеться розмовляти, тому не намагайтеся змусити їх це робити. Натомість скористайтеся тим, що більшість інтровертів — до біса гарні слухачі.

Інтроверти віддають перевагу невеликим групам, а не великим натовпам. Інтроверти можуть весело проводити час, але їм подобається спілкуватися з невеликими групами близьких друзів, а великі групи незнайомих людей їх пригнічують. Інтровертам подобаються люди, але вони ненавидять натовпи.

Інтровертам потрібен час, щоби перезарядитися. Для екстравертів спілкування є своєрідним джерелом енергії, яке їх підтримує; інтроверти, навпаки, втрачають енергію під час спілкування. Більшість інтровертів потребують часу на самоті, щоби перезарядитися. Якщо вчора ви спілкувалися з другом-інтровертом, то сьогодні він, можливо, захоче побути на самоті. Вони не ненавидять вас, вони просто втомилися від спілкування загалом.

Інтроверти зазвичай не люблять телефонних дзвінків. Багато інтровертів надають перевагу месенджерам та СМС, а не телефонним дзвінкам. Якщо ваш друг один із них, не телефонуйте йому без крайньої необхідності. Поважайте право інтровертів ненавидіти телефонні розмови і відправляйте їм повідомлення, коли вам потрібно з ними зв’язатися. Звісно, для дійсно екстрених ситуацій можна зробити виняток.

Інтровертів не можна перетворити на екстравертів. Деякі екстраверти намагаються «витягнути своїх друзів-інтровертів зі їхньої шкаралупи», але інтроверти не можуть змінити свою природу й ненавидять, коли їх до цього підштовхують. Іноді, можливо, вони жаліють, що не народилися екстравертами, але так уже склалося. Не намагайтеся їх «розворушити», коли вони не в настрої; інтроверти можуть бути спонтанними і веселими, коли самі цього хочуть, але не коли їх до цього змушують.

Якщо ви друг інтроверта, то ви особливі. В інтровертів зазвичай менше близьких друзів, ніж у екстравертів, тому що вони не так сильно люблять спілкуватися. Їм не бракує соціальних навичок, вони просто не люблять використовувати їх направо й наліво. Якщо інтроверт вважає вас своїм другом, це означає, що ви належите до групи його найближчих людей і можете їм пишатися.

Інтроверсія — не визначальна риса їхньої особистості. «Інтроверт» і «екстраверт» — це просто ярлики, які поділяють людей на категорії. Хоча знання того, що ваш друг — інтроверт, може допомогти вам краще його зрозуміти, він насамперед просто людина. Не піддавайтеся стереотипам і сприймайте свого друга таким, яким він є.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/129