6 ознак того, що ви можете бути амбівертом

05.07.2024 09:02

6 ознак того, що ви можете бути амбівертомМайже всі знають про інтровертів та екстравертів. Екстравертам подобається бути в оточенні людей, тоді як інтроверти цінують час, проведений на самоті. (Це доволі спрощене пояснення, насправді все трохи складніше, але для наших цілей його вистачить.) Менше людей чули про амбівертів, які мають риси обох типів. Ось шість ознак того, що ви можете бути амбівертом.

Ознака № 1. Ви намагаєтеся знайти баланс між проведенням часу з людьми та на самоті. Ви не відчуваєте себе виснаженим після спілкування з іншими й не нудьгуєте на самоті — якщо ви знайшли свій баланс. Якщо ж ні, то занадто багато часу, проведеного серед людей, викликає бажання побути на самоті і відпочити від людей, а занадто багато часу на самоті — відчуття того, що ви проводите свій час непродуктивно.

Ознака № 2. Ви не любите світські бесіди, але вони вас не лякають. Більшість амбівертів не дуже люблять вести ввічливі бесіди з незнайомими або малознайомими людьми, але підтримати беззмістовну ввічливу розмову для них не проблема, особливо коли вона має потенціал перерости в щось значуще.

Ознака № 3. Ви вважаєте, що приймати рішення важко. Більшість інтровертів люблять приймати рішення самостійно, тому що схильні до самоаналізу. Більшість екстравертів відчувають потребу поділитися своїми міркуваннями з іншими людьми, перш ніж прийняти остаточне рішення. Амбіверти часто не можуть вибрати між двома варіантами, що призводить до розгубленості. Вони схильні забагато думати і водночас занадто покладатися на думку інших людей.

Ознака № 4. Іноді вам хочеться говорити, іноді — слухати. Екстраверти зазвичай люблять брати активну участь у розмовах, тоді як інтроверти із задоволенням просто слухають. Амбіверти можуть поводитися по-різному в різних ситуаціях. Іноді вони є активними учасниками, а іноді вважають за краще відійти на другий план. Це залежить від обставин та/або їхнього настрою. Хтось опише амбіверта як товариського, а хтось скаже, що він тихий, залежно від того, у яких умовах вони спілкувалися.

Ознака № 5. Частіше за все ви задоволені своїми планами на вихідні. Незалежно від того, чи вирішили ви провести вихідні з найкращою подругою або наодинці, чи збираєтеся потусуватися з великою компанією друзів, ви задоволені своїм рішенням. Вихідні, проведені з людьми, не виснажують вас, а вихідні, проведені на самоті, не здаються вам марною тратою часу.

Ознака № 6. Ні ваші друзі, ні ви самі не можете сказати, екстраверт ви чи інтроверт. Іноді важко самостійно визначити, до якого типу особистості ви належите, можна запитати друзів. Якщо ї вони не можуть сказати напевне, екстраверт ви чі інтроверт, можливо, ви дійсно є амбівертом.

Однак потрібно пам’ятати, що межі між цими категоріями розмиті. Є сором’язливі екстраверти, балакучі інтроверти та амбіверти, які ще не знайшли свій баланс. Усі люди різні, і саме це робить життя таким цікавим.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/293