Плюси та мінуси того, щоб знімати квартиру з найкращою подругою

12.07.2024 08:58

Плюси та мінуси того, щоб знімати квартиру з найкращою подругоюЯкщо ви не можете собі дозволити знімати квартиру самотужки і вважаєте, що вам ще зарано з’їжджатися з хлопцем (або у вас його взагалі немає), вам треба знайти сусідку або сусіда по квартирі. Найкраща подруга може здатися очевидним вибором: ви давно одна одну знаєте, добре ладнаєте й комфортно почуваєтеся одна з одною. Однак життя з нею в одній квартирі не обов’язково буде райдужним. Які є плюси та мінуси того, щоб знімати квартиру з найкращою подругою?

Плюс. Ви вже друзі. Ви знаєте одна одну майже вічність, тому не треба хвилюватися, що ви не зійдетеся характерами. У вас багато спільного, ви завжди можете покластися одна на одну і вам завжди весело разом. О, і ви, напевно, уже бачили одна одну в купальниках чи навіть у нижній білизні, тому вам буде комфортно ходити по дому без штанів.

Мінус. Найкращі друзі не завжди сумісні як сусіди. Що робити, якщо ваша подруга любить пити молоко або сік прямо з коробки, залишає волосся в раковині або має інші дратівливі звички? Що, якщо ви раптом зрозумієте, що ваша подруга вважає дратівливими деякі з ваших звичок? Такі речі зазвичай не турбують, коли ви живете окремо, але вони можуть стати нестерпними, коли ви ділите квартиру.

Плюс. Ви звикли ділитися. Ви не проти поділитися їжею, одягом, косметикою чи позичити гроші, коли подруга в скруті, бо знаєте, що вона зробить те ж саме для вас. Сьогодні вона пригощає вас кавою, а завтра ви купуєте їй бургер на вечерю.

Мінус. Що, якщо хтось із вас почне зловживати добротою іншої? Ділитися — це чудово, але що, якщо одного дня ви зрозумієте, що подруга ніколи не купує собі продуктів, тому що постійно їсть вашу їжу, або що саме ви завжди купуєте побутову хімію та туалетний папір? (Зворотна ситуація також можлива.) Гроші — делікатна тема, тому потрібно завжди стежити за тим, щоб ваші витрати на продукти, різні побутові речі та комунальні послуги були розподілені рівномірно.

Плюс. Вам буде весело разом. Навіть найбуденніші речі, такі як прибирання або похід у магазин за продуктами, можуть даватися захоплюючими, якщо робити їх разом із найкращою подругою. Можна влаштовувати кіно- і телемарафони, вечори настільних або відеоігор, вечірки, епічні кулінарні змагання та бої подушками, і навіть похмелятися разом. І не забувайте про обійми: хіба це не чудово, коли в будь-який момент поряд людина, яку можна обійняти?

Мінус. Ви майже постійно будете разом. Проводячи весь вільний час зі своєю найкращою подругою, дуже легко почати нехтувати іншими друзями та знайомствами з новими людьми. Ви ж не хочете застрягти у власному маленькому світі? До того ж, проводячи занадто багато часу поруч із подругою, ви можете рано чи пізно почати відчувати себе пригніченими, тому що кожній людині потрібен особистий простір і час наодинці.

Плюс. Ви дбаєте одна про одну. Подруга зварить вам бульйон і сходить замість вас в аптеку, якщо ви захворієте, а ви розрадите її, якщо в неї будуть проблеми на роботі або в особистому житті. І хіба це не чудово, коли є, з ким разом добиратися додому після вечірки?

Мінус. Якщо з проживанням разом не складається, ви можете втратити подругу. Ми вже говорили, що хороша подруга не завжди буде хорошою сусідкою по квартирі. Якщо ви виявитеся несумісними в плані проживання разом і не зможете залагодити побутові конфлікти, ви можете назавжди або принаймні дуже надовго зруйнувати дружбу. Чи готові ви піти на такий ризик?

Є величезна різниця між тим, щоб дружити з кимось і жити із цією людиною разом. Ми не відмовляємо вас від того, щоб ділити квартиру з найкращою подругою, але перед тим, як з’їхатися, вам потрібно зважити всі «за» і «проти» і встановити основні правила спільного проживання.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/315