Як поводитися з настирливими родичами

18.07.2024 12:04

Як поводитися з настирливими родичамиМайже в кожній родині є кілька настирливих членів, які люблять втручатися в особисті справи інших. Причому вони навіть не турбуються про благополуччя своїх рідних, їм просто подобається втручатися. Такий член сім’ї може легко перетворити сімейні посиденьки на справжній кошмар, тому потрібно знати, як із ним поводитися. Ось кілька порад щодо того, як поводитися з настирними родичами, які люблять лізти в чуже життя.

Порада № 1. Не розповідайте в їхній присутності про свої справи. Розповіді про справи в присутності допитливих і настирливих родичів вони сприймають як запрошення почати втручатися. Чим менше вони знають про ваше життя, тим краще. Якщо ви маєте зробити важливе оголошення, наприклад, про заручини або вагітність, не робіть цього перед усією родиною. Зачекайте, поки присутніми будуть ті люди, чия думка для вас дійсно важлива.

Порада № 2. Пам’ятайте, що ви не зобов’язані нічого їм говорити. Якщо хтось із родичів починає ставити незручні запитання, просто скажіть, що не хочете про це говорити. Почувши цю відповідь достатньо разів, вони втомляться. Якщо ви не надто прямолінійна людина, можна відповідати розпливчасто, не даючи їм інформації, яку вони хочуть почути, або використовувати гумор, щоб ухилитися від відповіді.

Порада № 3. Скажіть своїм дітям тримати язик за зубами. Іноді родичі починають розпитувати дітей про їхнє життя, коли їм не вдається вибити інформацію з батьків. Попросіть дітей не відповідати на запитання про ваше життя, а якщо родич підходить до них і починає щось питати, вони мають відповідати: «Вибачте, запитайте про це моїх батьків».

Порада № 4. Змініть тему. Якщо родич намагається втрутитися у ваші справи, спробуйте змінити тему або відповісти на його запитання власним. Це виб’є його із колії, і він швидко забуде, навіщо взагалі до вас звернулися. Може здатися, що це занадто очевидна тактика. Так і є, але це не заважає їй бути ефективною.

Порада № 5. Розпитайте їх про їхнє життя. Люди, які люблять втручатися в чужі справи, не люблять, коли хтось втручається в їхні. Використовуйте їхню тактику проти них і розпитайте настирливих родичів про їхнє життя, ставлячи їм усі ті незручні запитання, якими вони люблять «катувати» решту родини.

Головне в «боротьбі» з настирливими родичами — не боятися встановлювати особисті кордони. Якщо ви вирішили поставити настирливих родичів, які люблять втручатися у ваше життя, треба бути цілеспрямованими й послідовними, наполегливими, встановити чіткі кордони і їх оберігати.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/362