Як покращити свою дружбу з кимось

19.07.2024 08:58

Як покращити свою дружбу з кимосьОтже, ви з кимось подружилися, і ця людина вам дуже подобається. У вас спільні інтереси, вам весело проводити час разом, вам подобається її почуття гумору. Природно, ви хочете стати ближчими друзями, ніж ви є зараз. Але як це зробити? Пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам покращити свою дружбу з кимось.

Дружба з різними людьми може мати різні етапи й розвиватися з різною швидкістю. Іноді люди майже одразу знаходять спільну мову і стають мало не найкращими друзями, а іноді протягом тривалого часу залишаються скоріше знайомими. Загалом, потрібен певний час, щоб люди зблизилися, стали ближчими й почали довіряти один одному, а темп, з яким вони зближуються, залежить від багатьох чинників, причому деякі з них поза їхнім контролем. Однак ви можете спробувати трохи прискорити цей процес. Отже, як стати з кимось кращими друзями?

Порада № 1. Станьте другом, якого хотіли б мати. Якщо ви хочете стати ближчими з кимось, вам потрібно стати кращим другом. Дружити — це більше, ніж просто проводити час разом. Ви маєте навчитися слухати свого друга, підтримувати його, знати, коли погодитися, а коли не погодитися, бути поруч, коли він вас потребує, уникати ревнощів і вміти вибачатися, коли ви не праві. По суті, бути хорошим другом означає ставитися до іншої людини так, як би ви хотіли, щоб вона ставилася до вас.

Порада № 2. Ініціюйте спілкування. Якщо ви хочете з кимось зблизитися, потрібно проявити ініціативу. Докладати більше зусиль, ніж інша людина, може здатися несправедливим, але багато дружніх стосунків на початку є дещо односторонніми. Коли ви станете ближчими, усе вирівняється. Зрештою, це ви хочете зблизитися, тому не соромтеся дзвонити або писати та ініціювати зустрічі.

Порада № 3. Проводьте більше часу разом і пробуйте різні види діяльності. Ви не станете близькими друзями, якщо будете зустрічатися лише випадково й постійно робити одне й те саме. Потрібно пробувати щось нове, щоб краще пізнати один одного і зрозуміти, що вам подобається робити разом.

Порада № 4. Розмовляйте. Щоб стати кращими друзями, вам потрібно дізнатися щось одне про одного. Ставте своєму другові запитання та розповідайте про себе; потрібно відкритися, щоби почати довіряти один одному. Однак треба бути обережними, тому що незручні запитання та/або надмірна відкритість можуть звести нанівець усі ваші зусилля.

Порада № 5. Дайте людині простір. Поважайте особисті кордони друга й не тисніть на нього. Проводити забагато часу з кимось може бути виснажливим, тому вашому другові може знадобитися простір і час для себе. Треба розуміти, коли треба зробити крок назад і дозволити вашій дружбі розвиватися природно.

Порада № 6. Пам’ятайте, що є речі, які ви не можете контролювати. Не всі, хто вам подобається, стануть вашими близькими друзями одразу (або взагалі). Іноді потрібно багато часу, щоб зблизитися, іноді ви непогано ладнаєте з кимось, але між вами немає іскри, а іноді ви просто не сумісні. Кожна ситуація унікальна, тому й ноді найкращий варіант — просто пливти за течією.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/369