6 домашніх масок для обличчя для підліткової шкіри

05.02.2024 09:21

6 домашніх масок для обличчя для підліткової шкіриГормональні зміни, що відбуваються під час статевого дозрівання, негативно впливають на шкіру підлітків, призводячи до таких проблем, як жирний блиск, чорні цятки та акне. На щастя, є різні способи зберегти здоров’я та красу шкіри підлітка, наскільки це можливо. Наприклад, можна спробувати домашні маски для обличчя, які живлять шкіру, підтримують оптимальний рівень зволоженості, освіжають колір обличчя та борються з акне.

Полунична маска для обличчя

Полуниця — багате джерело вітамінів, ферментів та органічних кислот. Вона підходить для всіх типів шкіри і м’яко відлущує омертвілі клітини, очищає і звужує пори, а також вирівнює колір обличчя і надає шкірі здорового сяйва.

Щоби приготувати цю просту полуничну маску, змішайте чверть склянки полуничного пюре зі столовою ложкою рисового борошна і трьома столовими ложками грецького йогурту або сметани. Коли суміш стане однорідною, рівномірно нанесіть її на обличчя і залиште на 20 хвилин. Змийте прохолодною водою і нанесіть зволожувальний крем.

Маска для обличчя від прищів

Ця маска допомагає позбутися прищів і слідів від них. Вона містить мед, який забезпечує шкіру поживними речовинами та має відновлювальний ефект, а також мелені спеції, які делікатно відлущують відмерлі клітини. Разом ці інгредієнти покращують мікроциркуляцію та вбивають шкідливі мікроби, які живуть на поверхні шкіри та спричиняють висипання та запалення.

Змішайте рівну кількість меду, меленого мускатного горіха й меленої кориці, поки не отримаєте густу коричневу пасту. Нанесіть її на обличчя і залиште на пів години. Після цього змийте прохолодною водою і нанесіть зволожувальний крем.

Маска для обличчя з манго та авокадо

Ця маска виготовлена з манго, авокадо та оливкової олії. Кожен із цих інгредієнтів містить безліч поживних речовин (жирні кислоти, вітаміни, мінерали, ферменти, антиоксиданти, органічні кислоти), які потрібні шкірі. У поєднанні вони зроблять шкіру м’якою та еластичною, заспокоять запалення, попередять сухість та лущення шкіри.

М’якоть одного стиглого манго розімніть виделкою. Додайте по дві столові ложки пюре авокадо, меду та оливкової олії. Добре перемішайте, поки не отримаєте однорідну суміш без грудочок. Нанесіть маску на обличчя, залиште приблизно на 20 хвилин, а потім вмийтеся теплою водою.

Маска для обличчя проти чорних цяток

Чорні цятки з’являються на шкірі, коли пори закупорені шкірним салом. Ця маска очищає і звужує пори, відлущує ороговілі клітини шкіри й допомагає запобігти утворенню шрамів від прищів завдяки освітлювальним властивостям лимонного соку.

Щоби приготувати маску, просто змішайте один яєчний білок зі столовою ложкою лимонного соку (бажано свіжовичавленого). Залиште маску на 20 хвилин, а потім змийте.

Через яєчний білок ця маска може трохи стягувати та сушити шкіру. Якщо ваша шкіра схильна до сухості, можна замінити яєчний білок на грецький йогурт або сметану. Змішайте трохи йогурту або сметани зі столовою ложкою свіжовичавленого лимонного соку й нанесіть суміш на проблемні ділянки за допомогою ватного диска. Залиште маску на 30 хвилин, а потім змийте прохолодною водою.

Маска для обличчя з бананом і медом

Ця маска нагадує корисний десерт, але насправді це чудовий відновлювальний і поживний засіб для підліткової шкіри. Банан зволожує і живить шкіру, цитрусовий сік покращує колір обличчя, а мед є антимікробним засобом, який бореться з бактеріями, що спричиняють акне.

Щоби приготувати цю маску, розімніть стиглий банан виделкою. Додайте столову ложку меду й кілька крапель лимонного або апельсинового соку. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Нанесіть суміш на обличчя, залиште на 15 хвилин, а потім вмийтеся прохолодною водою.

Бульбашкова глиняна маска

Бульбашкові маски не тільки ефективні, але й дуже цікаві у використанні. І мало хто знає, що такі маски можна робити самостійно, а не витрачати гроші на дорогі корейські продукти. Ця маска містить лише два інгредієнти — бентонітову глину та яблучний оцет. Вона ідеально підходить для догляду за жирною та схильною до акне шкірою; маска допомагає позбутися забруднень і бактерій, роблячи шкіру чистою і гладенькою.

Змішайте столову ложку бентонітової глини і дві столові ложки яблучного оцту в пластиковій мисці й перемішайте пластиковою або дерев’яною ложкою. Нанесіть суміш на шкіру й залиште приблизно на 15 хвилин або поки вона не почне застигати. Зніміть м’якою вологою мочалкою і нанесіть ваш улюблений зволожувальний крем.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/956