Як повернути шкірі сяйво після бурхливої вечірки

28.11.2023 09:05

Як повернути шкірі сяйво після бурхливої вечіркиПохмілля — це не лише нудота та головний біль, а ще й мішки та темні кола під очима, набряки і тьмяна шкіра. Якщо вам потрібно мати презентабельний вигляд вранці після нічної гулянки, ось кілька порад, які повернуть шкірі здорове сяйво без тонни макіяжу.

Перше, що потрібно пам’ятати, — це те, що похмілля не триває вічно. Так, зараз ви почуваєтеся жахливо, але це просто ваш організм говорить вам, що вам потрібно вивести токсини, зволожити шкіру й поповнити запаси втрачених поживних речовин. Навіть якщо ви почуваєтеся не найкращим чином, можна докласти певних і в результаті виглядати так, ніби ви не пили. Пропонуємо способи відновити шкіру після нічної гулянки.

Пийте багато води

Основна причина жахливого вигляду шкіри після вечірки — зневоднення. Вживання великої кількості води допоможе позбутися залишків алкоголю і токсинів, одночасно зволожуючи шкіру зсередини. Для кращого ефекту можна додавати у воду полуницю, лимон, апельсин або інші фрукти, які містять вітаміни та антиоксиданти.

Подбайте про набряклість під очима

Є так багато способів зняти набряки під очима і прибрати темні кола, що ми навіть присвятили їм цілу статтю. Але якщо у вас немає часу її читати, ось вижимка: для боротьби з набряками й темними колами під очима можна використовувати скибочки огірка, чайні пакетики, ватні диски, змочені в охолодженому молоці, пакет із льодом або пакет заморожених овочів, або дві охолоджені ложки.

Але зовсім не обов’язково вдаватися до імпровізованих засобів, якщо у вас під рукою є крем або сироватка для очей. Якщо у вас є час, покладіть крем на верхню полицю холодильника приблизно на 15 хвилин, щоб максимізувати його ефект. А якщо після нічної вечірки ваші очі налилися кров’ю, допоможуть безрецептурні очні краплі.

Зволожуйте шкіру

Хоча пити з похмілля багато рідині дуже важливо, цього буде недостатньо для швидкого зволоження та відновлення шкіри, тому знадобиться ще і зволожувальний крем. Насамперед видаліть з обличчя залишки макіяжу (підозрюємо, що ви цього не зробили, перш ніж заснути). Потім нанесіть зволожувальний крем на ваш вибір. Рекомендуємо використовувати насичений крем зі щільною текстурою або навіть косметичну олію, як-от кокосову, виноградних кісточок або жожоба.

Спробуйте сироватку або маску

Якщо справи справді кепські, спробуйте нанести сироватку для обличчя, багату на вітаміни (вам потрібні вітамін С і вітамін Е, оскільки вони мають антиоксидантні та відновлювальні властивості). Вона швидко відновить і підтягне шкіру. Зволожувальна та поживна маска для обличчя — ще один варіант. Деякі косметичні бренди навіть випускають спеціальні «похмільні маски», які призначені для боротьби з наслідками нічної гулянки. Найкращі з них зосереджені на інтенсивному зволоженні та містять заспокійливі інгредієнти, такі як екстракт ромашки.

Макіяж теж не зашкодить

Щоб мати гарний вигляд, не обов’язково наносити багато макіяжу, але трохи консилера й хайлайтера не завадить. Помаранчевий консилер ідеально підходить для приховування синіх і фіолетових кіл під очима, а хайлайтер поверне шкірі сяйво, яке вона втратила через токсини. Якщо ви не фанат макіяжу, спробуйте відтіночний зволожувальний крем. Це засіб 2-в-1, який зберігає шкіру зволоженою і приховує дрібні недоліки, роблячи її здоровою і сяючою.

Не забувайте про сонцезахисний крем

Ультрафіолетове випромінювання може посилити шкоду, уже завдану алкоголем і зневодненням. Тож навіть якщо ви вважаєте, що ваша шкіра й так виглядає добре, приділіть нанесенню сонцезахисного крему зайву хвилинку перед тим, як вийти у світ, і переконайтеся, що ваша шкіра захищена від сонця.

…І про бальзам для губ

Якщо ви всю ніч відривалися, швидше за все, ваші губи зараз зневоднені, як і решта організму. Щоб зробити їх гладенькими, відлущіть губи за допомогою скрабу (тростинний цукор + оливкова олія) або м’якої зубної щітки, а потім нанесіть захисний бальзам для губ.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/874