5 «не можна» в догляді за шкірою підлітків

02.02.2024 09:21

5 «не можна» в догляді за шкірою підлітків Шкіра підлітків схильна до низки проблем, таких як жирний блиск, вугрі, прищі та підвищена чутливість. Щоби їм запобігти, потрібно правильно доглядати за шкірою за шкірою, а також не робити певні речі. Сьогодні ми розповімо про п’ять «не можна» в догляді за шкірою підлітків, про які варто пам’ятати.

Не можна видавлювати та колупати прищі

Це, мабуть, найважливіше правило з усіх. Щоби мати чисту та здорову шкіру, треба тримати руки подалі від обличчя. Можете погіршити висипання, просто торкаючись обличчя немитими руками, а колупання або видавлювання прищів гарантовано призведе до погіршення проблеми.

Видавлюючи прищі, ви розносите мікроби по всьому обличчю, що призводить до ще більших висипань і почервоніння та запалення шкіри. До того ж, видавлювання прищів часто призводить до утворення шрамів, а шрами від прищів заживають набагато довше, ніж власне прищі.

Не можна часто відлущувати шкіру

Шкіра підлітків часто буває жирною через гормони, які організм починає виробляти в період статевого дозрівання. Намагаючись позбутися жирного блиску, деякі підлітки використовують жорсткі засоби для вмивання та відлущування кілька разів на тиждень, але це не тільки не допомагає, а ще й погіршує ситуацію.

Справа в тому, що занадто часте вмивання та відлущування обличчя стають причиной сильного стресу для шкіри та позбавляють її вологи. Щоб компенсувати це, вона починає виробляти ще більше шкірного сала, ніж раніше. У результаті шкіра стає жирною і зневодненою одночасно.

Щоб шкіра не виробляла багато жиру, треба вмивайтеся два рази на день, вранці та ввечері, легкою пінкою або гелем, та один-два рази на тиждень робити пілінг м’яким засобом, який не дряпає і не подразнює шкіру. Якщо шкіра стала жирною впродовж дня, можна акуратно промокнути її спеціальною серветкою.

Не можна позичати подружкам свою декоративну косметику

Декоративна косметика не зашкодить шкірі, якщо дотримуватися трьох простих правил: триматися подалі від підозріло дешевої косметики з комедогенними інгредієнтами; завжди змивати макіяж перед сном; ніколи не ділитися своєю косметикою з друзями.

Хоча ідея спробувати нову підводку для очей вашої найкращої подруги може здатися спокусливою (тому що вона виглядає приголомшливо на ній, але, безсумнівно, буде виглядати ще більш приголомшливо на вас), краще не ризикувати, бо подруга може поділитися з вами не лише своєю подводкою, а і своїми мікробами. Наприклад, засоби для губ можуть поширювати вірус простого герпесу типу 1, який викликає «застудну болячку» на губах, і певні типи ВПЛ (вірус папіломи людини). Якщо вам дуже хочеться спробувати конкретний продукт, пошукайте в магазинах безкоштовний пробник.

Не можна використовувати засоби від акне без попередньої консультації з дерматологом

Є безліч безрецептурних препаратів від акне, але експериментувати з випадковими засобами — не найкраща ідея, особливо якщо у вас дуже чутлива шкіра або є додаткові шкірні захворювання, такі як екзема.

Хороший дерматолог знає, як конкретні ліки можуть вплинути на вашу шкіру й чи допоможуть вони взагалі. Він врахує багато чинників, перш ніж вибрати безрецептурний або навіть рецептурний препарат, який, найімовірніше, найкраще допоможе вам з акне та іншими шкірними проблемами, які у вас можуть бути.

Не можна виходити з дому без сонцезахисного крему

Сонцезахисний крем потрібен не лише для пляжного відпочинку. Ультрафіолетове випромінювання може пошкоджувати шкіру круглий рік, навіть у похмуру та холодную погоду. Воно є однією з основних причин небажаної пігментації і передчасного старіння шкіри, не кажучи вже про найстрашніше: рак шкіри.

Щоб захистити шкіру, ви перед виходом на вулицю наносити легкий сонцезахисний крем широкого спектру дії перед тим, як вийти з дому. Так, навіть якщо зараз не літо. Так, навіть якщо небо затягнуте хмарами або навіть іде дощ. Сонцезахисний крем просто необхідний, і чим раніше ви почнете ним користуватися, тим довше ваша шкіра буде виглядати молодою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/955