5 причин використовувати рисову воду в догляді за волоссям

17.05.2024 09:01

5 причин використовувати рисову воду в догляді за волоссямРисова вода — популярний домашній косметичний продукт у багатьох країнах Азії, адже вона доступна, дешева та ефективна. Жінки в Японії, Кореї та інших країнах зазвичай використовують її як тонік для обличчя або ополіскувач для волосся. Ось 5 причин, чому варто спробувати використовувати рисову воду в догляді за волоссям.

Насамперед давайте з’ясуємо, як зробити рисову воду. Є три основні способи її приготування: замочити рис у воді на кілька годин; відварити рис, процідити воду й дати їй охолонути; замочити рис у воді на кілька днів, поки він не почне бродити. Більш детальні інструкції з пропорціями води та рису ви зможете знайти в цій статті.

Тепер, коли ви знаєте, як приготувати рисову воду, вам, мабуть, цікаво, навіщо саме її готувати і як її використовувати. Давайте детальніше розглянемо корисні властивості рисової води для вашого волосся та причини, чому варто включити її в догляд за волоссям.

Причина № 1: вона контролює пухнастість і надає блиску

Однією з ключових переваг рисової води є високий вміст крохмалю. Коли ви використовуєте рисову воду як ополіскувач для волосся, крохмаль, що міститься в ній, покриває кожне пасмо волосся, захищаючи його від впливу довкілля, зменшуючи пухнастість і надаючи волоссю природного блиску. На відміну від силіконів, що містяться в багатьох комерційних засобах для догляду за волоссям, рисова вода не обтяжує волосся і не надає йому жирного вигляду.

Причина № 2: вона діє як розплутувач

Невидимий шар крохмалю не лише зменшує пухнастість і робить волосся блискучим, але й діє як природний кондиціонер, роблячи волосся більш гладеньким, підвищуючи його еластичність і гнучкість, а також запобігаючи сплутуванню. Рисова вода згладжує лусочки кутикули волосся, у результаті чого воно стає м’яким і слухняним.

Причина № 3: вона зміцнює волосся

Крохмаль, що міститься в рисовій воді, не лише залишається на поверхні волосся, утворюючи захисний шар, але і проникає всередину волосяних стрижнів, додаючи йому міцності зсередини й роблячи волосся густішим. Рисова вода не відновить сильно пошкоджене волосся, але якщо ваше волосся відносно здорове, вона допоможе зберегти його в такому стані.

Причина № 4: вона живить і зволожує волосся

Окрім крохмалю рисові зерна багаті на вітаміни, мінерали, амінокислоти та антиоксиданти. Завдяки цьому рисова вода забезпечує волосся поживними речовинами, необхідними для його здоров’я, а також допомагає волоссю утримувати вологу, зберігаючи його зволоженим від коренів до кінчиків. Крім того, антиоксиданти, які містяться в рисовій воді, захищають волосся від шкідливого впливу вільних радикалів.

Причина № 5: покращує здоров’я шкіри голови

Здоров’я волосся сильно залежить від здоров’я шкіри голови. Якщо втирати рисову воду в шкіру голови, вона живить волосяні фолікули, зменшуючи випадіння волосся і стимулюючи його ріст. Вона також заспокоює подразнення і запалення шкіри голови, запобігає свербежу та лущенню і допомагає підтримувати оптимальний гідроліпідний баланс.

Як використовувати рисову воду для волосся

Є два основних способи включити рисову воду у свій догляд за волоссям: її можна використовувати її як ополіскувач для волосся або ж налити в пляшку з розпилювачем і використовувати як спрей для розплутування волосся. В обох випадках краще зберігати рисову воду в холодильнику між застосуваннями. Також можна використовувати рисову воду як інгредієнт домашніх для масок для волосся, замінюючи нею звичайну воду, зелений чай та інші рідкі інгредієнти, передбачені рецептами.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1108