Як створити family look: ідеї та правила

17.03.2023 09:02

Як створити family look: ідеї та правила Одяг для членів сім’ї в стилі family look («фемілі лук») найбільш популярний для фотосесій, однак і в повсякденному житті йому теж знайдеться місце. Про те, як можна створити «фемілі лук» для своєї родини, докладніше йтиметься далі.

Що таке family look? З англійської мови цей вислів перекладається як «сімейний образ» і означає єдиний стиль одягу всіх членів сім’ї. Найчастіше під family look мається на увазі повністю однаковий одяг, хоча насправді варіантів набагато більше.

Точної інформації про те, хто й коли вигадав family look, на сьогодні немає. За однією з найпопулярніших версій, у сучасних умовах засновницею «сімейного стилю» стала знаменита співачка Мадонна, яка для своєї дочки Лурдес замовила в модельєрів зменшені копії власного вбрання. Публіка була в захваті від ідентичних образів Мадонни та її доньки, і незабаром її наслідували й інші зірки, а потім family look увійшов до народних мас.

Зараз популярністю користуються три основні підходи для створення «сімейного образу»:

  • однаковий одяг для мам і дочок, батьків і синів або взагалі для всіх членів сім’ї;
  • часткові збіги в одязі, наприклад, однакові деталі одягу або однакові аксесуари;
  • збіги за кольором, принтом або матеріалом одягу.

У кожному з таких випадків можуть бути варіанти поєднань і збігів у різних елементах образу. Пропонуємо вам кілька найбільш яскравих прикладів «фемілі луків», що запам’ятовуються, на будь-який випадок і смак.

Джинси та однотонні футболки

Поєднання джинсів та білих або інших однотонних футболок — це базовий варіант, який личить усім і який можна використовувати як для фотосесії, так і для звичайної прогулянки містом. Футболки можна прикрасити однаковими написами або принтами на замовлення, скажімо, це може бути прізвище вашої сім’ї, малюнок, що зображує щось спільне для вас та ін.

Джинси та картаті сорочки

Ще одна базова варіація family look — джинси та затишні картаті сорочки, які знову повертаються в моду. Додайте сюди ковбойські капелюхи та чоботи — і ваш сімейний образ у стилі Дикого Заходу готовий!

«Тотальний» денім

Відмінний «сімейний лук» вийде, якщо всі члени сім’ї одягнуться в речі з деніму — джинси, спідниці, шорти, куртки, сорочки, сукні тощо. Кожен при цьому може підібрати речі відповідно до типу фігури та особливостей зовнішності, але навіть якщо ці речі матимуть різний фасон, єдність стилю однаково вловлюватиметься.

Однакові куртки-бомбери

Дуже зручний варіант на прохолодну погоду — однакові бомбери для всіх у стилі унісекс. Для ще більшої візуальної подібності між членами сім’ї, можна підібрати варіанти «низу», що поєднуються, наприклад, однакові або схожі штани в casual-стилі.

Family look в етностилі

На хвилі популярності етнічних мотивів в одязі дуже вдалим рішенням може стати сімейний образ, наприклад, прикрашений вишивкою. Скажімо, для тата та сина це можуть бути вишиванки, а для мами та доньки — вишиті сукні. Для створення цілісного образу всієї родини важливо, щоб вишивка була однаковою чи хоча б дуже схожою.

Однакові сукні чи костюми для батьків та дітей

У цьому варіанті family look можна вибрати однакові сукні для мами та дочки, а також однакові костюми для тата та сина. Тільки пам’ятайте, що ці пари нарядів мають також поєднуватися між собою — за кольором, стилем, матеріалом або візерунком.

Family look в єдиній кольоровій гамі

Для такого сімейного образу використовуйте в нарядах єдину кольорову гаму з двох або трьох основних кольорів і пари додаткових, які будуть присутні на одязі всіх членів сім’ї. Найзручніше для цього скористатися вже готовими колірними схемами на різні випадки або згенерувати власну палітру за допомогою онлайн-сервісів на кшталт Adobe Color.

Family look зі схожими аксесуарами

Такий варіант family look підійде, якщо капітально оновлювати гардероб усієї родини ви не плануєте, а візуальної схожості досягти хочеться. Використовуйте однакові або схожі аксесуари, наприклад, взимку це можуть бути шарфи однакового кольору або однакової в’язки, а влітку стануть у нагоді однакові або схожі кепки, сонячні окуляри. Для мам і дочок також можна використовувати однакові аксесуари для волосся — шпильки, хустки, пов’язки, обідки тощо.

«Фемілі лук» візуально поєднує членів сім’ї і демонструє іншим цю єдність, до того ж такий стиль виглядає дуже незвичайно й гарантовано привертає до сім’ї увагу. Однак важливо не переборщити з «однаковістю» і пам’ятати про деякі основні правила складання сімейного образу:

  • копіювання образу йде від дорослого до дитини, а не навпаки;
  • фасони нарядів мають враховувати особливості постаті всіх членів сім’ї;
  • не забувайте про відповідне взуття для кожного члена сім’ї, яке поєднуватиметься з обраним одягом.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7192