Як одягатися жінці після 40?

24.06.2024 16:46

Як одягатися жінці після 40?Якщо вам потрібна коротка відповідь на питання, як одягатися жінці після 40 років, то це буде «як вона схоче». Але якщо ви все ж таки хочете розібратися в правилах стилю у віці 40+, щоб виглядати надзвичайно, то радимо влаштуватися зручніше і разом з нами з'ясувати це.

Загалом немає суворих правил щодо вибору одягу в тому чи іншому віці. І якщо ви раптом одягнетеся «не за віком», світ не розвалиться відразу. З іншого боку, певні образи, стилі або предмети гардеробу все ж таки по-різному виглядають і сприймаються в 20 і в 40 років.

Якщо ваш паспорт каже, що ви розміняли п'ятий десяток, то має сенс переглянути свій гардероб і вирішити, що краще носити, щоб підкреслити свій індивідуальний стиль, не виглядаючи при цьому ні надто старою, ні тією, що загралася в дитинство. Ось кілька корисних рекомендацій для цього.

Слідкуйте за трендами

Щоб не славитися «бабусею», краще не відставати від сучасних трендів у моді і вибирати лише актуальні речі або щось поза часом. У той же час з ультрамодними речами варто бути обережнішими, адже зазвичай вони розраховані на дуже юних осіб, а ось на пані трохи за 40 виглядають комічно або безглуздо.

Слідкуйте за матеріалами

Дешева синтетика — практично синонім безтурботної та, як правило, небагатої юності. Хороші натуральні або змішані тканини — більш доречний вибір для віку 40+. При цьому текстура і щільність матеріалу теж мають значення, наприклад, небажаний тонкий трикотаж, що надто явно виділяє всі нерівності фігури, навіть ті, які хотілося б приховати.

Слідкуйте за оздобленням

Усілякі волани, рюші, незліченна кількість блискавок і заклепок найчастіше асоціюються з юністю, романтикою та невинністю або, навпаки, зухвалістю. Щоправда, після 40 років такі асоціації не спрацьовують, а складається враження, що жінка намагається «молодитися». Це робить образ надмірно інфантильним, несерйозним, тому будьте обережні.

Слідкуйте за колірною гамою

Поширена думка, що у віці після 40 років перевагу слід віддавати виключно біло-бежево-чорній гамі, іноді розбавленій «шляхетними» відтінками на кшталт темно-синього, темно-бордового, насиченого зеленого тощо. І дійсно, спокійні та глибокі відтінки дуже добре підходять для жінок 40+, проте і про яскраві кольори забувати зовсім не обов'язково. Потрібно лише правильно дозувати їх у образі, бо, скажімо, тотальний рожевий «барбікор» після сорока — це й справді дещо перебір...

Слідкуйте за принтами

Підліткові або навіть дитячі принти можуть виглядати мило в 20 років, а в 40+ - навряд чи. У той же час «бабусині» візерунки в квіточку та дрібний горошок додають образу зайвих років. Як же бути? Орієнтуватися на візерунки, актуальні у будь-якому віці, такі як смужка, горох, геометрія.

Слідкуйте за взуттям

Занадто високий каблук, як і занадто низький — не найвдаліші варіанти у віці після 40. Найкраще віддати перевагу моделям на стійкому підборі середньої висоти. І, до речі, взуття на плоскому ходу теж можливе. Що ж до фасонів, кольорів і матеріалів, то вони можуть бути будь-якими, що підходитимуть до конкретного образу та конкретної ситуації.

Якщо говорити про вибір конкретних речей для гардеробу жінки 40+, то ніяких універсальних рекомендацій тут бути не може, адже необхідно враховувати не тільки вік, а й особливості фігури та зовнішності в цілому, індивідуальні уподобання, умови носіння та ще багато-багато іншого. Проте серед експертів зі стилю поширені такі підходи до складання луків після 40 років.

Так, серед найчастіших рекомендацій можна назвати пораду вибирати монохром, тобто будувати образ на речах, що мають різні відтінки одного і того ж кольору або взагалі однакового кольору. Образи, витримані в одному кольорі, особливо коричневому, молочному або бежевому, виглядають «дорожче», ніж є насправді, і вважаються ідеальним вибором між надто молодіжним та надто віковим вбранням.

Інше популярне рішення - використовувати базовий гардероб. Саме базові речі дуже добре підходять для складання гідних образів у 40+, і варто обзавестися як мінімум гарною базовою білою сорочкою, декількома щільними базовими футболками, прямими джинсами без декору, потертостей і дірок, брюками та піджаком або ж брючним костюмом.

А третій варіант — знайти приклад для наслідування серед селебріті чи модних блогерів. Пошукайте ту «зірку», яка має таку ж фігуру та особливості зовнішності, як у вас, і чий смак в одязі при цьому вам подобається. Орієнтуйтеся на цю персону, надихайтеся її образами, навіть можете повторювати деякі аутфіти. Згодом ваша «надивленість» дозволить вам самостійно підбирати стильні речі.

У сучасному світі вік після 40 років для жінки — це не підготовка до пенсії чи час няньчити онуків, а самий розквіт життя, коли можна за бажанням приділяти час кар'єрі, творчості, подорожам, дітям і, звичайно ж, коханню. І правильно підібраний гардероб для цього віку не тільки дозволить чудово виглядати, а й додасть впевненості в собі, надихне на сміливі вчинки і врешті-решт допоможе зробити своє життя саме таким, як хочеться.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7837