5 переваг дружби з колишнім

10.06.2024 09:02

5 переваг дружби з колишнімУ більшості випадків залишатися друзями з колишнім — не найкраща ідея з багатьох причин. Однак якщо ви абсолютно впевнені, що обидва «відійшли» від стосунків і не тримаєте один на одного зла, можна спробувати залишитися друзями, адже дружба з колишнім має низку переваг. Але яких саме?

Він вас розуміє. Ваш колишній знає, хто ви насправді; він розуміє ваші дивацтва, а іноді навіть здається, що читає ваші думки. Людям потрібно багато часу, щоби пізнати один одного й побудувати міцну дружбу, а ви з колишнім уже так добре один одного знаєте! Вам просто потрібно підтримувати платонічні стосунки й утримуватися від ревнощів, щоб у вас вийшло стати добрими друзями.

Це шанс побудувати нові стосунки із чистого аркуша. Ні, ми не говоримо про романтичні стосунки. Знову спробувати зустрічатися з колишнім — погана ідея незалежно від того, скільки часу пройшло з моменту вашого розриву. Ми маємо на увазі, що ви можете забути про минулі непорозуміння і отримати нового друга, на якого можна покластися. Тут важливо якомога рідше згадувати про своє романтичне минуле; поводьтеся так, ніби ви романтичних стосунків між вами раніше не було.

Мати друга-чоловіка — це чудово. Проводити час із подругами весело, але буває так, що потрібен чоловічий погляд на ту чи іншу ситуацію, від чоловіка, з яким ви не зустрічаєтесь. Однак у дружбі чоловіка та жінки завжди є ризик виникнення небажаних романтичних почуттів, а коли ви дружите зі своїм колишнім, цей ризик мінімальний, адже ви через це вже проходили.

Ви можете разом проводити час зі спільними друзями. Після розриву спілкування зі спільними друзями може бути незручним. Деякі з них відчуватимуть, що їм потрібно обрати сторону, інші з усіх сил намагатимуться проводити час із кожним із вас окремо, але створить масу незручностей для всіх. Якщо ви подружитеся з колишнім, то зможете обидва відвідувати вечірки, вечері, кіновечори та інші заходи зі спільними друзями.

Вітаємо, ви вже справді дорослі! Якщо ви можете дружити зі своїм колишнім, це означає, що ваші стосунки були зрілими, і ви обидва дорослі люди, здатні переступити через своє минуле й побудувати дружбу з людиною, з якою у вас були романтичні стосунки. Емоційна зрілість дуже важлива, і якщо вона у вас є, це значно полегшить ваше життя в багатьох сферах.

Єдине, що треба пам’ятати: якщо ви хочете бути друзями після розриву з кимось, потрібно почекати. Нічого не вийде, якщо ви спробуєте подружитися одразу після розриву, коли ви ще не відійшли від нього й заплуталися у власних почуттях. Дружбу можна починати будувати лише після того, як у вас обох не залишиться жодних романтичних почуттів та/або залишкової сексуальної хімії.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/172