8 порад для спід-дейтингу

12.06.2024 08:57

8 порад для спід-дейтингуЯкщо ви вирішили спробувати спід-дейтинг (швидкі знайомства, швидкі побачення), потрібно підготуватися до заходу заздалегідь, щоб не осоромитися і справити гарне враження. Ми вже склали список того, чого не можна робити на швидких побаченнях, тепер настав час поговорити про те, що робити можна і треба.

Гарно одягніться. Швидкі побачення можуть бути неформальними, але це не означає, що вам не потрібно одягатися презентабельно. Ваш одяг — важлива частина першого враження, яке ви справляєте. Одягайте те, що вам пасує і у чому ви почуваєтеся комфортно. Рекомендується уникати «нудних» кольорів (чорний, сірий, білий, бежевий), але водночас небажано, щоби одяг був занадто яскравим, екстравагантним або відвертим.

Посміхайтеся. Щира посмішка — універсальна ознака дружелюбності. Вона допомагає створити дружню атмосферу і зробить співрозмовника більш розслабленим. Можна навіть пожартувати, але варто утриматися від непристойних жартів, відсилань до попкультури, які ваш співрозмовник може не зрозуміти, а також жартів про політику, релігію тощо.

Будьте позитивними й розслабленими. Знайомство з великою кількістю нових людей може змусити вас нервувати, але в цьому немає нічого страшного. Навіть якщо ви перед кимось зніяковієте, ви навряд чи знову зустрінетеся із цією людиною. Не обмірковуйте свої слова й дії занадто сильно, просто розслабтеся і пливіть за течією.

Показуйте зацікавленість. Слухайте, коли говорить співрозмовник; навіть якщо він не здається вам особливо цікавою людиною, неввічливим буде відволікатися, позіхати, закочувати очі або роздивлятися офіціанта/бармена. Ви ж цілком здатні послухати пару хвилин, чи не так? Щоби показати свою щиру цікавість, ставте уточнювальні запитання.

Будьте готові розповісти про себе. Люди люблять, коли їх слухають, але вони також захочуть дізнатися щось про вас, тому треба бути готовими розповісти про себе. Кожне «побачення» на спід-дейтингу триває від трьох до п’яти хвилин, і приблизно половину цього часу вам доведеться розповідати про себе. Якщо ви не знатимете, що сказати, доведеться терпіти незручне мовчання, поки не спливе відведений час.

Робіть компліменти. Компліменти люблять усі, незалежно від статі, тому зробити комплімент — хороший спосіб заробити кілька додаткових балів. Тільки переконайтеся, що ваш комплімент звучить щиро, бо банальні кліше навряд чи спрацюють.

Будьте відкриті до нових знайомств. Деякі люди приходять на швидкі знайомства із чітким образом ідеальної пари в голові. Однак, якщо ви занадто зосередитеся на цьому образі, ви втратите можливість призначити побачення або знайти нового друга. Тому не порівнюйте людей, з якими щойно познайомилися, з якимось ідеальним стандартом. Також не варто автоматично припускати, що нічого із цього не вийде. Будьте відкритими до нових знайомств і залиште свої упереджені очікування вдома!

Отримуйте задоволення. Не сподівайтеся зустріти кохання свого життя на швидких побаченнях, а краще — взагалі ні на що конкретне не сподівайтеся. Суть спід-дейтингу полягає в тому, щоб насолодитися процесом і познайомитися з новими людьми. Якщо сама концепція швидких побачень спричиняє дискомфорт і ви абсолютно не зацікавлені в цьому досвіді, ймовірно, краще пошукати інші, більш невимушені способи знайомства з новими людьми.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/175